
Η Σκοπιανή Εκκλησία έχει προθέσεις, από ό, τι διαφαίνεται, να χειροτονήσει το Νικόδημο Τσαρκνιά, ο οποίος καθαιρέθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ως Επίσκοπο των Σλάβων στην Ελλάδα.
Ο ίδιος θα δηλώσει στην εφημερίδα Ντέβνικ των Σκοπίων:
« Ελπίζω ότι από τώρα και στο εξής τα πράγματα που αφορούν την πνευματική ζωή των Σλάβων (‘Μακεδόνων’ δηλώνει αυτός) στην Ελλάδα θα αλλάξουν περισσότερο με θετική δράση και θα είναι πιο ενεργοί».
Μάλιστα στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο ναό της πόλης των Σκοπίων, είχε χρέη βοηθού του αρχιεπισκόπου, Στέφαν, της σκοπιανής εκκλησίας, που δηλώνει ότι έχουν θερμές σχέσεις μεταξύ τους.
ΜΠΡΑΒΟ ΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΙΜΟΥ ΡΑΒΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΛΗΤΤΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ..ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ Η ΜΟΣΑΝΤ ; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΠ ;..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ..