"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τρεις Έλληνες αξιωματικοί στην αποστολή της ΕΕ στο Μάλι


https://i0.wp.com/www.epikaira.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/dec900af9ca9b9b24865abea914a2f7b696f422b.244.183.b6ca44c510d16e6f1abd548f05b8115d6de9b5c4.jpg

Η ΕΕ στέλνει εκατοντάδες στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μάλι στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών…

«Η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τρεις αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή».

 Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Νωρίτερα οι κυβερνήσεις της ΕΕ έδωσαν το «πράσινο φως» στο σχέδιο να στείλουν εκατοντάδες στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μάλι στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, όπως ανέφερε διπλωμάτης της ΕΕ.

 

 

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας πηγαίνει στο Βερολίνο για να συζητήσει με τον Γερμανό ομόλογό του την κατάσταση στην αφρικανική χώρα.

Όσον αφορά στο μέτωπο της ομηρίας στην Αλγερία, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη του» στις αλγερινές αρχές για την επίλυση της κατάστασης.

Ανώτεροι διπλωμάτες από τις 27 κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν την Πέμπτη τη σύσταση  εκπαιδευτικής αποστολής, η οποία ήδη σχεδιαζόταν τις τελευταίες εβδομάδες, λίγο πριν την επείγουσα σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Οι πρεσβευτές συμφώνησαν» δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ στο Reuters.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν περίπου 200 εκπαιδευτές καθώς και προσωπικό ασφαλείας.

www.epikaira.gr

Σχολιάστε