
Σάββας Καλεντερίδης
Υστερα από τέσσερα συνεχόμενα άρθρα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο Κουρδικό, οι οποίες φαίνεται να δημιουργούν συνθήκες που θα επηρεάσουν την Κύπρο και την Ελλάδα, είχαμε σκεφτεί να αφήσουμε τα αναγνώστες μας να ησυχάσουν και να ασχοληθούμε με άλλα ζητήματα.
Ομως, δυστυχώς ή ευτυχώς, τα γεγονότα και οι ίδιες οι εξελίξεις, όπως θα δούμε παρακάτω, επιβάλλουν να ασχοληθούμε και πάλι με την περιοχή.
Στα προηγούμενα άρθρα μας είχαμε αναφερθεί στην αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας στο Κουρδικό, η οποία από φανατική πολέμιος έγινε υποστηρικτής της ανεξαρτησίας του (Νοτίου) Κουρδιστάν, αλλαγή που επωμίστηκαν ο Ερντογάν και το κόμμα του, με την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Ερντογάν από τότε που ήταν πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Μπέηογλου, του Κόμματος Ευημερίας του Νετζμετίν Ερμπακάν, και ανέλαβε την υποστήριξή του μέσα από τις βαθιές δομές εξουσίας των ΗΠΑ λέγεται Μόρτον Αμπράμοβιτς, πρώην πρέσβης και πολιτικός διανοούμενος.
