"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα μέχρι τέλους από τη Ζωή: Έκανε λόγο για θεσμικό και συνταγματικό ατόπημα του Προέδρου!


KONSTANTOMEIMARAKISΔριμεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα η…προκλητική Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έκανε λόγο για θεσμικό και συνταγματικό ατόπημα των δύο πρώτων πολιτειακών θεσμών.

«Επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου μου στην οποία εκφράζω τη ενόχλησή μου για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή» ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, και συνέχισε: «Τα γεγονότα είναι άνευ θεσμικού και πολιτικού προηγουμένου».

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι δεν ξέρει αν υπάρχει προηγούμενο κατά το οποίο η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τη Βουλή για την πρόθεσή της να υποβάλει παραίτηση ενώ συμπλήρωσε ότι επίσης δεν γνωρίζει εάν υπάρχει προηγούμενο κατά το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέγει να μην ενημερώσει τη Βουλή για την απόφαση της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας τις προσκλήσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι παρά την προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τον Προκόπη Παυλόπουλο πριν τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να συνεννοηθεί μαζί της μετά το πέρας της συζήτησης των δύο αντρών. «Τακτική που δεν τιμάει το θεσμικό του ρόλο» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Το πρωινό «σόου»

Νωρίτερα, προφανώς θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσίας της, δήλωσε πως θεωρεί «άκυρη» την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως διαμηνύει το πρωί της Παρασκευής. Όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε ενημερωθεί θεσμικά από τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις και επομένως, επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος και υποστηρίζει ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κύκλοι της Προεδρίας απάντησαν άμεσα σε αυτή την πρόκληση, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας «δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες». πηγη

Σχολιάστε