Μερικές φορές γίνονται κάτι συνδυασμοί γεγονότων που δεν μπορεί να μην είναι σημαδιακοί αν και ξεκινούν από τελείως άσχετα σημεία.
Στην περίπτωσή μας αναδεικνύουν πολιτική-δημοσιογραφική υποκρισία που συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στράφηκε και κατά του Έλληνα πατριώτη Στηβ Λάλας, ο οποίος φυλακίστηκε στις ΗΠΑ για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας. Και συγκρίνουμε τη συμπεριφορά των Ισραηλινών στον δικό τους κατάσκοπο Jonathan Pollard (αποφυλακίζεται το Νοέμβριο) που φυλακίστηκε στις ΗΠΑ.
Αφορούσε τις επικρίσεις στην «τοποθέτηση ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, εκπαιδευτικού και μέλους των ΑΝ.ΕΛ. στον Έβρο» και στην «απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης έναντι των προηγουμένων», αφού συνεχίζει να ακολουθεί τις ίδιες τακτικές διορισμού κομματικών στελεχών.
Η ιστοσελίδα υπογράμμιζε ότι ο Δημοσθένης Δούκας δεν είπε τίποτα όταν ο αδελφός του, κομματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, διορίστηκε και στην ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης: «Πολλοί θα συμφωνούσαν με τις δηλώσεις του {του Δούκα}, όλοι νιώθουμε ότι είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το δημόσιο και η στελέχωσή του να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι με κομματικές περγαμηνές.
Το γεγονός όμως ότι αυτά τα λέει ο «Ποιμήν ο Απάτωρ», με την πορεία του στα πολιτικά και πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας και με τον αδελφό του, κ. Χρήστο Δούκα (μέχρι πριν λίγες μέρες συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου) να διορίζεται πρόσφατα στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης από το ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ. τον οποίο συμπαθώ ιδιαίτερα και τον θεωρώ ως ένα άτομο ικανό να συνθέτει απόψεις και να ακούει), δίνει στα λεγόμενά του μία ιδιαίτερη σημασία…»
Είναι γνωστό ότι η εξαρτημένη σχέση με το Δημόσιο επιφέρει την άμεση διαγραφή ενός μέλους οποιασδήποτε δημοσιογραφικής Ένωσης. Η ΕΣΗΕΜΘ όμως είναι «ιδιαίτερη» περίπτωση και αυτά δεν τα προσέχει; Μήπως φταίει ότι πολλά Ποτάμια ποτίζουν τα ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡλήτικα τσιφλίκια; Κατά του εθνικισμού, κλπ κλπ;
Εμείς φωτίζουμε μία άλλη πτυχή άκρως αντιδεοντολογικής λειτουργίας του. Αφορά μία απίστευτη και αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον του Στηβ Λάλας λίγο καιρό αφού ο Λάλας αποφυλακίστηκε από τις ΗΠΑ, έχοντας εκτίσει ποινή για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας.
Ο Ελληνοαμερικανός Λάλας εργαζόταν στο τμήμα τηλεπικοινωνιών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και έδινε στην ΕΥΠ κάθε επικοινωνία εθνικού περιεχομένου για Τουρκία, Σκόπια, διμερή θέματα κλπ. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σώσαμε πολλά εθνικά θέματα χάριν του Στηβ Λάλα και της βοήθειας που έδωσε κατά των ακραίων αμερικανικών κύκλων που πρακτικά εργάζονταν και κατά των αξιών του αμερικανικού λαού.
Το βίντεο είναι από δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ όπου ο Δημοσθένης Δούκας εργαζόταν (σήμερα είναι στο ΘΡΑΚΗ-ΝΕΤ).
Ο Στηβ Λάλας είχε επισκεφθεί την ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στο Μέγα Δέρειο Έβρου για ψυχολογική υποστήριξη μετά από τις φυσικές και ψυχολογικές επιθέσεις που δεχόταν από ανθρώπους του τουρκικού προξενείου και τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης.
Όταν εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ο Δημοσθένης Δούκας ανοιχτά και χωρίς δικαιολόγηση αμφισβήτησε τη συνολική γνώση του Στηβ Λάλα για το θέμα και με κολοπαιδίστικο ύφος. Όταν ο άλλος δημοσιογράφος του καναλιού, Νίκος Πετρίδης, εμφανώς έκπληκτος του είπε ότι ο Στηβ Λάλας έχει έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα εθνικά θέματα και την Ελλάδα αφού φυλακίστηκε στις ΗΠΑ διότι έκανε κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας.
«Αυτό εγώ δεν το θεωρώ τίτλο τιμής» απάντησε ο Δούκας!!!
Ο έκπληκτος Νίκος Πετρίδης του απάντησε στον αέρα ότι αφού το θέτει προσωπικά εκείνος το θεωρεί τίτλο τιμής.
Η «χαριστική βολή» στο νευρικό μας σύστημα έρχεται από τον Δημοσθένη Δούκα όταν δικαιολογεί την επίθεσή του κατά του Στηβ Λάλα λέγοντας «εγώ δεν έκανα κατασκοπία σε μία χώρα από την οποία μισθοδοτούμουν». Δηλαδή το άτομο είπε ότι πρέπει να έχεις τυφλή υπακοή σε όποιον σε πληρώνει!!! Δηλαδή να είσαι μισθοφόρος ντιπ καταντίπ.
Να τον χαίρεστε στο κανάλι.
Σε τραγική αντίθεση με αυτή τη συμπεριφορά του δημοσιογράφου (;) Δημοσθένη Δούκα είναι η αντιμετώπιση που είχαν οι Ισραηλινοί στον δικό τους φυλακισμένο κατάσκοπο, τον 60χρονο Jonathan Pollard, ο οποίος τη μισή ζωή του την πέρασε σε αμερικανική φυλακή.
Αλλά με το κράτος του Ισραήλ και άλλους ιδιώτες διαρκώς να πιέζουν για την απελευθέρωσή του, να ξέρει ότι έξω από τη φυλακή του στην πράξη οι δικοί του δεν τον παράτησαν και φυσικά χωρίς να του σπάνε τα νεύρα διάφοροι Δούκες.
Στο βίντεο θα δείτε όλο το αίσχος. Είναι βιντεοσκοπημένο από οθόνη τηλεόρασης όπου έπαιζε βιντεοκασέτα και δεν γράφτηκε κατευθείαν ψηφιακά, πριν από 6-7 χρόνια.