"Greek National Pride" blog / ΗΠΑ

Τζεμπ Μπους: ‘‘Οι ΗΠΑ θα πρέπει να δεχθούν μόνο «Χριστιανούς» πρόσφυγες από την Συρία‘‘


usa2

Ο Τζεμπ Μπους, αδελφός του πρώην Προέδρου Τ.Μπούς δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN, οτι οι ΗΠΑ « θα πρέπει να δώσουν έμφαση μόνο στους Χριστιανούς πρόσφυγες από την Συρία . ‘’Οι Χριστιανοί υπέστησαν πολλά τόσο από το καθεστώς του Άσαντ όσο και από τον ισλαμικό στρατό, υπογράμμισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο κορυφαίος υποψήφιος για το χρίσμα στην κούρσα διαδοχής του κόμματος ο Τζεμπ Μπους ζήτησε την εστίαση των ΗΠΑ στην σχεδιαζόμενη βοήθεια για τους Σύρους πρόσφυγες, μόνο στους Χριστιανούς έναντι των άλλων.

Σε απάντηση της ερώτησης του δημοσιογράφου Jake Tapper για το πώς θα πρέπει να καθοριστεί η θρησκεία των προσφύγων, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τεχνογνωσία στο θέμα των προσφύγων, για αυτό και αυτήν την φορά θα πρέπει να είναι « πολύ, πολύ προσεκτικές », διότι η χώρα θα αντιμετωπίσει μια «εθνική πρόκληση στο τομέα της ασφάλειας της », υπονοώντας ότι εάν ανοίξουν τα σύνορα σε Μουσουλμάνους Σύρους πρόσφυγες, τότε αυτοί θα φέρουν την καταστροφή.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη να βοηθούν πρόσφυγες, ο Μπους υποστήριξε ότι «η πλειοψηφία των προσφύγων θα πρέπει να διατηρείται σε «ασφαλείς ζώνες» εντός του συριακού εδάφους, κάτι το οποίο είχε προτείνει η Ρωσία πριν κάποιο διάστημα. .!!

Ο ίδιος επισήμανε για τις επιθέσεις Παρίσι ως » την απειλή η οποία δεν πρόκειται να πάει μακριά», υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές εναντίον του δυτικού πολιτισμού, θα απαντηθούν ‘’αναλόγως‘‘.

Ο Μπους επέκρινε επίσης την Χίλαρι Κλίντον για την δήλωση της σχετικά με τον ISIS ότι «δεν είναι η μάχη μας», τονίζοντας ότι χωρίς την συνδρομή των ΗΠΑ, ο αγώνας κατά του ισλαμικού στρατού δεν θα έχει εύκολο τέλος.

Ο αδελφός του πρώην Αμερικανού Προέδρου επεσήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης εισροής προσφύγων είναι η δημιουργία «μιας στρατηγικής εναντίον του ISIS και του Άσαντ ταυτόχρονα».

Σε αντίθεση με τον Μπους, οι υπόλοιποι υποψήφιοι διεκδικητές προέτρεψαν την Κογκρέσο να σταματήσει την ροή εισόδου σε περισσότερους πρόσφυγες στην χώρα, μιλώντας στην ουσία για ολοκληρωτική απαγόρευση . Ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Mike Huckabee και ο πρώην νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον είναι ένθερμοι απαγόρευσης της εισόδου των προσφύγων απο την Μέση Ανατολή .

Καθώς το κύμα προσφύγων από την Συρία αυξάνεται μέρα με τη μέρα η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το κύμα αυτής της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης . Οι ΗΠΑ είχαν υποσχεθεί μέσα στο 2015 , να δεχθούν 10.000 πρόσφυγες έως το 2016 ως βοήθεια στην ΕΕ.

Πρόκειται για μια αντίληψη του Τζεμπ Μπους σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η οποία θα βρεί ‘’τείχο‘’. Ο Μπούς ο οποίος θεωρητικά αντιπροσωπεύει την χριστιανική δεξιά στις ΗΠΑ, βλέπει την κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν νομίζουμε όμως σε καμία περίπτωση να το δεχθεί αυτό η κυβέρνηση Ομπάμα , λόγω πολύ ‘’ανοικτών ‘’ θρησκευτικών πεποιθήσεων.

πηγη

Σχολιάστε