"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Τουρκικό ελικόπτερο Βlack Hawk προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη – Ζήτησαν πολιτικό άσυλο (φωτό)


turkish-black-hawk

ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟ

του Βασίλη Καπούλα

Άδεια ζήτησε και πήρε για να προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη, τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο Black Hawk το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ευρισκόμενο στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε επτά στρατιωτικούς και ένα πολίτη στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45′ και προσγειώθηκε στο πολιτικό αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11:51.

Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 το οποίο απογειώθηκε από την 130 Σμ ηναρχία Μάχης στη Λήμνο και το συνόδευσαν.

Όλοι οι Τούρκοι έχουν συλληφθεί.

Οι Τούρκοι δεν φέρουν κανένα διακριτικό πάνω τους.

Πριν από λίγο είπαν στους Έλληνες αξιωματικούς ότι είναι μεσαία και κατώτερα στελέχη της αεροπορίας στρατού και παραδέχθηκαν ότι είχαν πάρει μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Το θέμα το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία:
«Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Σχολιάστε