Στη γραμμή Ισραήλ και η χώρα μας
Μετέβη εσπευσμένα ο Έλληνας πρέσβης στο Ερμπίλ!
Κίνηση με τεράστια στρατηγική σημασία έπραξε η διπλωματική υπηρεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ, με την απόφαση της να αναβαθμίσει την παρουσία της στο ιρακινό Κουρδιστάν από εμπορικό γραφείο σε Γενικό Προξενείο δείχνοντας τις προθέσεις της στην Άγκυρα.
Ο Έλληνας πρέσβης στο Ιράκ, κ. Διονύσιος Κυβέτος , επισκέφθηκε εσπευσμένα την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν Ερμπίλ και ανακοίνωσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει το γραφείο που υπάρχει σήμερα στην περιοχή του Κουρδιστάν, σε Γενικό Προξενείο.
Ο κ. Κυβέτος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Τμήματος της Περιφέρειας του Κουρδιστάν Εξωτερικών Σχέσεων (DFR) Φαλάχ Μουσταφά και συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής του Κουρδιστάν, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου , σύμφωνα με το γραφείο τύπου του DFR.

