"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

«Εξαϋλώνονται οι ΑΝΕΛ»


Δύο βουλευτές ρίχνουν γέφυρες με άλλα κόμματα 

«Ο… ταγμένος που φεύγει»

Tινάζεται στον αέρα το πολιτικό σύστημα με τους ΑΝΕΛ να εξαϋλώνονται. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για άλλη μια φορά βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα.

Σήμερα, ο γνωστός δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος των ΝΕΩΝ , *** επιβεβαιώνει το χθεσινό μας ρεπορτάζ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απώλειες στο καταποντισμένο δημοσκοπικά κόμμα του Πάνου Καμμένου, δεν θα περιοριστούν μόνο σε αποχωρήσεις πολιτικών στελεχών, αλλά αναμένεται να δούμε ηχηρές αποχωρήσεις από πρώην και νυν βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Τα σενάρια μιλούν ήδη για δύο βουλευτές θα ακολουθήσουν το δρόμο του Δημήτρη Καμμένου και της Μανταλένας Παπαδόπουλου, με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα ΝΕΑ να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ακούγεται έντονα το όνομα ενός βουλευτή που τώρα εμφανίζεται μεν ταγμένος στο πλευρό του, αλλά εγώ γνωρίζω ότι έχει ρίξει γέφυρες προς τη ΝουΔου για να εξασφαλίσει το μέλλον του την επόμενη ημέρα.

Γέφυρες έχει ρίξει και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλος βουλευτής, οι οποίος επίσης ψάχνεται για να το τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές, μια και όπως λέει εδώ και εκεί «οι ΑΝΕΛ έχουν πεθάνει» (ιατρικά ή πολιτικά έχει κάνει τη γνωμάτευση; Αγνοώ).

Ο Π. Καμμένος έδωσε γη και υδώρ στον Α. Τσίπρα. Θα το πληρώσει με την στάση του πολιτικά πάντα, όπως και ο Πρωθυπουργός. Το Σκοπιανό έχει διαλύσει κόμματα και πολιτικές καριέρες.

Οι Ελληνες δεν ξεχνούν την ιστορία τους. Αυτό αποδείχθηκε και από τα συλλαλητήρια. Δεν ανέχεται ο πατριώτης τον εμπαιγμό.

Κάτι που έκανε σήμερα βέβαια ο Ν. Κοτζιάς.

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη συμφωνία με τα Σκόπια εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Τελείωσε ένα από τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι εμείς δεν φτιάξαμε πρόβλημα αλλά το λύσαμε. Κάθε αλλαγή προκαλεί ανασφάλεια».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του δημοσκοπήσεις που δείχνουν αλλαγή των δεδομένων. «Έχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ήταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».

«Για πρώτη φορά αναγνωρίζουν και υπογράφουν ότι η δικιά τους ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τον ελληνισμό» είπε τονίζοντας τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας και συμπλήρωσε ότι «άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους».

Κληθείς να απαντήσει στο ενδεχόμενο το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων να αλλάξει στο μέλλον από μία άλλη κυβέρνηση της γείτονος, υποστήριξε κατηγορηματικά ότι, «υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες, διεθνή μέτρα».

Ερωτηθείς για την αποστροφή του λόγου του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε λόγο για «Μακεδόνες» και «Έλληνες», κατά την ομιλία του στις Πρέσπες, έκανε σαφές ότι, «έχει μπερδευτεί η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με τη γεωγραφία».

Εξηγώντας είπε πως «υπήρχε ευρύτερη περιοχή υπό το όνομα ‘Μακεδονία’, περιοχή που διασπάστηκε με τη Συνθήκη. Το 1913 με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου φτιάξαμε τη Μακεδονία μας» και διερωτήθηκε: «Τη δεχόμαστε; Αν ναι, τότε να δεχτούμε ότι η Μακεδονία έχει χωριστεί στα τέσσερα».

Στα θετικά της συμφωνίας, τόνισε ότι «ομολογούν και αποδέχονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό», υπογραμμίζοντας ότι «αυτήν την κατάκτηση θα έπρεπε να μας την αναγνωρίσουν», αφού «είναι δεσμευμένοι να τα αλλάξουν».

«Το δικό μας όπλο είναι το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, συμπληρώνοντας ότι «το Βουκουρέστι του 1913 έσπασε την αρχαία Μακεδονία τη γεωγραφική στα τέσσερα, όποιος αμφισβητεί αυτήν τη συνθήκη, αμφισβητεί και τη δική μας Μακεδονία».

Σε ερώτηση γιατί δεν γίνεται δημοψήφισμα στην Ελλάδα, απάντησε ότι «εμείς τέτοιο θέμα δεν είχαμε», εξηγώντας ότι «κάνουν δημοψήφισμα γιατί πρέπει να διευκολυνθούν για τις συνταγματικές τους αλλαγές. Εμείς δεν αλλάζουμε. Αυτοί αλλάζουν το όνομα της χώρας και το Σύνταγμά τους».

Σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας από την Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα περάσει από τη Βουλή» και τόνισε ότι «τα Σκόπια παίρνουν ρίσκο, μας δείχνουν εμπιστοσύνη», καθώς «θα επικυρώσουν, θα κάνουν συνταγματικές αλλαγές και δημοψήφισμα».

«Για να μην περάσει από το Κοινοβούλιο, πρέπει ουδείς από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ και όλοι τους να ψηφίσουν όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία από τη Βουλή».

Ερωτηθείς για τη φερόμενη ανταλλαγή της συμφωνίας με το χρέος, ο Νίκος Κοτζιάς αρνήθηκε κατηγορηματικά, και κατήγγειλε ότι «ο Δημήτρης Καμμένος λέει ψέματα έχει διαψευστεί».

Αναφορικά με τις αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας, είπε πως «όλη η Ευρώπη κουβεντιάζει για τα βιβλία της. Η τάξη λέει θέλω να σου αλλάξω τα βιβλία, δεν έχουμε θέμα να τα δει ο άλλος. Αυτά είναι φοβικά ερωτήματα. Τι μιζέρια είναι αυτή».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και για το ότι κάποιοι από τους διαφωνούντες χαρακτηρίστηκαν ως «εθνικιστές», ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως έκανε λόγο για μικρή μερίδα διαμαρτυρόμενων στις Πρέσπες, «με αφορμή τις μικρές πια αντιδράσεις του κόσμου», ενώ αποδέχθηκε ότι «υπάρχει κόσμος που εκφράζει την ανησυχία του.

Υπάρχει κόσμος που δε θέλει να συμφωνήσει».

«Υπάρχει», όμως «ακροδεξιός κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα», συμπλήρωσε παραπέμποντας στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου.

«Δε δώσαμε το όνομα, το πήραμε πίσω», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς και παρέπεμψε σε χάρτες που δημοσίευσαν το BBC και το CNN», επισημαίνοντας ότι «πριν δεν υπήρχε Μακεδονία για το διεθνή παράγοντα.

Ήταν σκέτη Μακεδονία.

Τώρα η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδας».

Δείτε βίντεο:

Σε άλλο μήκος κύματος ο ΥΠΕΞ.

Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο.

Ο λαός και η ιστορία θα τους κρίνουν.

*** επιβεβαιώνει το χθεσινό μας ρεπορτάζ.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s