"Greek National Pride" blog / ΓΑΛΛΙΑ

Ποιες φρεγάτες La Fayette θα εκσυγχρονιστούν


Η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες La Fayette που θα υποστούν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού θα είναι έτοιμη το 2021, με τις υπόλοιπες δύο να ακολουθήσουν το 2022 και το 2023.

Η Γαλλία διαθέτει συνολικά πέντε La Fayette ( «FS La Fayette» – 1996, «FS Surcouf» – 1997, «FS Courbet» – 1997, «FS Aconit» – 1999, «FS Guépratte» – 2001). Το ποιες από τις φρεγάτες θα εκσυγχρονιστούν δεν είναι επισήμως γνωστό. Με βάση το «Mer et Marine», ωστόσο, αυτές θα είναι οι «FS La Fayette», «FS Courbet» και μία εκ των «FS Courbet» ή «FS Guépratte». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση του Α/Α συστήματος Crotale από δύο συστήματα Sadral με… μικρότερο βεληνεκές, την αντικατάσταση των Exocet MM40 Block II από Exocet MM40 Block III/IIIc, την εγκατάσταση σόναρ σκάφους KingKlip Mk2, τη βελτίωση των ηλεκτρονικών και των συστημάτων επικοινωνιών. Σήμερα μόνο ένα πλοίο του τύπου, η «FS Surcouf», εξοπλίζεται με σόναρ τύπου BlueWatcher για λόγους αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για να διατηρηθεί η οροφή των κύριων μονάδων επιφανείας του Γαλλικού Ναυτικού σε 15 πλοία μέχρι την έναρξη παραλαβής των πρώτων καινούριων φρεγατών FDI, γνωστότερες έως πρόσφατα ως FTI. Για την τύχη των υπόλοιπων δύο La Fayette τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο. Ενδιαφέρον γι’ αυτά έχει εκδηλώσει η Βραζιλία, ενώ το Γαλλικό Ναυτικό δεν θα έλεγε όχι στην αύξηση της οροφής, έστω προσωρινά, σε 17 πλοία.  πηγη

Σχολιάστε