
Βελιγράδι.
Η εταιρεία Γιουγκο-ιμπόρτ, στις εγκαταστάσεις της Μοράβα στη Βέλικα Πλάνα, τον Αύγουστο πρέπει να ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση της πρώτης αυτοκινούμενηςσυστοιχίας οβίδων «NORA Β-52» για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου.
Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που το εγχώριο προϊόν της στρατιωτικής βιομηχανίας εξάγεται σε μία χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωση, όπως αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα «Μπαλκάνσκα Μπεζβεντνόσνα Μρέζα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία προβλέπει ότι η νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου θα λάβει συνολικά 24 οβιδοβόλα «NORA Β-52» διαμετρήματος 155 χιλιοστών, με οκτώ ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα Μίλος.
Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην οποία εξάγονται τα σερβικά θωρακισμένα οχήματα.
Η συμφωνία είναι της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ και είναι μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις εξαγωγής συστημάτων μάχης που υπέγραψε η στρατιωτική βιομηχανία. πηγη