Το απόλυτο χάος στη γειτονική χώρα
Τo απόλυτο χάος επικρατεί στην Τουρκία, μετά και την σημερινή σύλληψη του υποδιοικητή της 4ης Στρατιάς ως Γκιουλενιστή.
Με λίγα λόγια στην »γειτονική» χώρα πάιζεται ένας τεράστιος υπόγειος πόλεμος στο εσωτερικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο υποδιοικητής της αποκαλούμενης στρατιάς του Αιγαίουμ υποστράτηγος Ali Sivri, συνελήφθη για “ύποπτους δεσμούς με το κίνημα του ιμάμη Fethullah Gülen.»
Ο ίδιος θεωρείται ότι συνεχίζει να είχε συνδέσμους με έναν από τους Γκιυλενιστές που ταυτίζεται μόνο με τα αρχικά L.Ç.
Ο Τούρκος υποστράτηγος, συνελήφθη στις 28 Μαΐου στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήχθη από την Υπηρεσία του Γενικού Εισαγγελέα της Σμύρνης και την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT).
Αυτό όμως που πραγματικά που βγαίνει ως συμπέρασμα από αυτήν την σύλληψη, είναι ότι η στρατιά αυτή αποτελεί πιθανότατα μια μεγάλη “φωλιά” Γκιουλενιστών, κάτι που έχει προβληματίσει πολύ έντονα τον Ερντογάν και το κόμμα του.
Η 4η στρατιά είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος σχηματισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δημιουργήθηκε το 1975 ως απάντηση στις πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
Η χώρα μας είναι ενάντια στην ύπαρξη της Στρατιάς Αιγαίου, καθώς αποτελεί απειλή για τα ελληνικά νησιά και τα σύνορά της, διαθέτοντας αμφίβιες δυνάμεις που είναι επιθετικού χαρακτήρα.
Η τουρκική στρατιά σε συχνή βάση δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις εντός του Αιγαίου.
Η επιχειρησιακή διάρθρωση της Στρατιάς Αιγαίου είναι η εξής:
-
Στρατιά Αιγαίου, με έδρα τη Σμύρνη
-
Τουρκική κατοχική δύναμη με έδρα τα κατεχόμενα στην Κύπρο.
-
1η Ταξιαρχία καταδρομών με έδρα την Μαγνησία.
-
3η Ταξιαρχία καταδρομών με έδρα την Ατάλλεια.
-
11η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ντενιζλί.
-
19η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Αδραμύττιο.
-
57η Ταξιαρχία κ/Δπυροβολικού με έδρα τη Σμύρνη
