ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL
Η έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και για πολλά «πηγαδάκια» όπου εκεί οι ειδήσεις κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα μιας και στον ίδιο χώρο γίνονται πολλές συναντήσεις.
Με βάση τις δυνατότητες που έχουν αναπτυχθεί, παρά την οικονομική δυσπραγία της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιώτες που επένδυσαν στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία κι αυτοί τώρα εκθέτουν τις προσπάθειες ετών.
Από την άλλη πλευρά δεν είναι παράλογο ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις έξι εταιρείες οι οποίες διεκδικούν το «χρίσμα» του Πολεμικού Ναυτικού για τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων φρεγατών.
Αλλά στην DEFEA έμπειρα στελέχη ομιλούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τονίζοντας ότι τα τέσσερα πολεμικά πλοία, αν δεν συνεχιστεί ένα πρόγραμμα πλήρους ανανέωσης του πολεμικού στόλου, δεν θα μπορέσουν μόνο αυτά ν’ ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις που αναδύονται στην περιοχή και απέναντι από αυτές στέκεται η Ελλάδα.
Το δεδομένο αυτό μέσα από τις παρουσιάσεις που έχει κάνει το Πολεμικό Ναυτικό, το έχει κατανοήσει πλήρως η κυβέρνηση, η οποία είδε την αξία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε το ναυτικό κατά την Ελληνοτουρκική κρίση του περασμένου καλοκαιριού.
-
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το διήμερο της έκθεσης κατά την περιήγησή του έχει βρεθεί σε όλα τα περίπτερα των «μνηστήρων». Πλην όμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει φανεί ότι διατηρεί ίσες αποστάσεις με όλους. Εκτός όμως από την κατανόηση της κυβέρνησης, την κατάσταση την έχουν αντιληφθεί και οι εταιρείες- κολοσσοί στη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων.