"Greek National Pride" blog

Προς αναγέννηση του ΚΕΑ: Απόφαση ζωτικής σημασίας για την Πολεμική Αεροπορία…


Ο άθλος του ΚΕΑ με την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών βαριάς συντήρησης σε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, επιβεβαιώνει το defence-point.gr απόλυτα. Η αναφορά δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για να “ευλογήσουμε τα γένια μας”… Κάθε άλλο. Δεν ανακαλύψαμε δα και τον τροχό. Όταν επιμέναμε όμως στο ότι όπως σε κάθε σύγχρονη και αξιόμαχη αεροπορική δύναμη, το έργο της συντήρησης των πτητικών της μέσων, διασφαλίζεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η αυτονομία και η κατά συνέπεια επιχειρησιακή της επάρκεια και ανεξαρτησία, δεν αναφερόμασταν παρά… στην κοινή λογική.

Και αυτή η κοινή λογική έλεγε – και λέει- αυτό που εφαρμόζει απαρέγκλιτα ο μεγαλύτερος αεροπορικός οργανισμός του πλανήτη, η Αεροπορία των ΗΠΑ, εδώ και δεκαετίες… Δηλαδή ότι το έργο της συντήρησης και της υποστήριξης αεροσκαφών, κινητήρων και συστημάτων πρέπει (βάσει νόμου) να υλοποιείται εντός. Από την ίδια την αεροπορική δύναμη, για λόγους αυτονομίας και επιχειρησιακής επάρκειας. Το υπόλοιπο 49% του έργου μπορεί, ανάλογα με τις συνθήκες, να αποδίδεται σε ιδιώτες.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα του DP και να δικαιώσει την επιμονή μας. To σημαντικό στην όλη υπόθεση φυσικά ΔΕΝ είναι αυτό. Είναι όσα αποκαλυπτικά των δυνατοτήτων των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρονται στο ρεπορτάζ του φιλικού μας Hellas Journal που αναδημοσιεύεται και το DP.

Το ΚΕΑ παρά το μαρασμό (κατ’ ουσίαν αφανισμό) στον οποίο αφέθηκε τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια, κατόρθωσε εντός μικρού (με βάση τις σημερινές δυνατότητές του…) χρονικού διαστήματος, να ολοκληρώσει με επιτυχία τις εργασίες βαριάς συντήρησης σε ένα από τα καθηλωμένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και να το παραδώσει προς εκμετάλλευση.

Η επιλογή της εγκατάλειψης του ΚΕΑ, της εγκατάλειψης με άλλα λόγια της δυνατότητας της Πολεμικής Αεροπορίας να συντηρεί αυτόνομα τα πτητικά της μέσα, αποδείχθηκε παραπάνω από εγκληματική. Το κακό είναι ότι ακόμη και όταν αυτό διαπιστώθηκε έμπρακτα, επί χρόνια ολόκληρα δεν έγινε απολύτως τίποτα για να διορθωθεί το κακό. Κάτι που με τη σειρά του επιδείνωσε το πρόβλημα ακόμη περισσότερο όχι μόνο για την Πολεμική Αεροπορία αλλά και για τους δύο άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.486.2_en.html#goog_84552263

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.486.2_en.html#goog_845522638

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.486.2_en.html#goog_845522640Των οποίων Κλάδων οι μηχανικοί και οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων βρέθηκαν χωρίς έργο (χωρίς δουλειά…) σε μεγάλο ποσοστό στις βάσεις συντήρησης. Και βρέθηκαν χωρίς έργο για τον πολύ απλό λόγο ότι και η ροή ανταλλακτικών είχε σταματήσει, αλλά και η χρηματοδότηση βαριάς συντήρησης πολύτιμων ιπτάμενων μέσων είχε διακοπεί…

Η παράδοση του πρώτου C-130 από το ΚΕΑ στη γραμμή πτήσεων, μετά από εργασίες βαριάς συντήρησης, είναι κάτι που δείχνει ότι μετά από πολλά χρόνια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα πράγματα αλλάζουν. Κάλιο αργά παρά ποτέ .

Είναι πραγματικά αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες από εξειδικευμένο και ποιοτικό τεχνικό προσωπικό στη χώρα μας και να αναγκαζόμαστε να αποστέλλουμε αεροσκάφη στο εξωτερικό για σκοπούς προγραμματισμένης συντήρησης. Και είναι ταυτόχρονα απαράδεκτο και αυτοκαταστροφικό τη στιγμή που όχι μόνο βαριά συντήρηση αλλά και εκτεταμένες τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιούνται σε μόνιμη βάση…

Αυτά προς το παρόν. Δεν θέλαμε επ’ ουδενί να αφήσουμε το εν λόγω ρεπορτάζ να περάσει απαρατήρητο για τους λόγους που προαναφέραμε. Θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες και περισσότερα στοιχεία. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΚΕΑ για την προσπάθεια και τους κόπους τους που αποτελούν μεγάλα δείγματα σεβασμού προς τον Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s