"Greek National Pride" blog

Οι 4 λόγοι που «σκύλιασε» η Άγκυρα: Τακτική άσκηση επιθετικού χαρακτήρα ελληνικών και αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ξάνθη


Η κοινή διεξαγωγή ασκήσεων αρμάτων μάχης Ελλάδος-ΗΠΑ αποτελεί πρελούδιο εξελίξεων στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, στο πεδίο βολής Ξάνθης διενεργείται η τακτική άσκηση αρμάτων μάχης με την ονομασία “OLYMPIC COOPERATION–21” μεταξύ της μονάδος της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και Αμερικανών της 1 Battalion/16th Infantry Regiment.

Η άσκηση είναι επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, διπλής Ενεργείας με χρήση Συστημάτων εξομοίωσης.

Πρόκειται σαφώς για τακτική άσκηση που παραπέμπει σε προσομοίωση πολεμικής αντιπαράθεσης στην περιοχή, με την συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών αρμάτων μάχης.

«Αυτή η εκπαίδευση των ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων προωθεί περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας ως στόχο την κοινή επιθυμία για ουσιαστική συμβολή στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει έτερος Αμερικανός ειδικός

Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια με την στάση της και κυρίως προκάλεσε με την εθνικιστική ρητορική της κατά της δύσης συλλήβδην.

Η αποστροφή της Άγκυρας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ μπορεί να προκαλούσε αν συνεχίζονταν, πολλά περισσότερα προβλήματα στην συμμαχία παρά ακόμη και μια μικρής εντάσεως ελληνοτουρκική διένεξη.

Οι ΗΠΑ, για τους δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους (Ρωσία-Δρόμος του Μεταξιού),περικυκλώνουν πλέον σθεναρά την Τουρκία από όλες τις πλευρές των συνόρων της και ειδικά από την πλευρά του Αιγαίου, με στρατιωτικές βάσεις όπως αυτή στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που βλέπει ότι πρέπει είτε να υποκύψει, είτε να προκαλέσει κάτι άλλο, αλλιώς το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουάσιγκτον δημιουργεί ασπίδα και για την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και των βλέψεων της σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο, που αποτελούν σαφώς περιοχές υψίστου αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Η συνεχής αναβάθμιση του ελληνικού στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16, και η δημιουργία στην ελληνική επικράτεια αμερικανικών βάσεων drones, σε περιοχές όπως ο Έβρος και η Σκύρος για παράδειγμα, συμβάλουν στην αύξηση των αποτρεπτικών ικανοτήτων της Ελλάδας, ενώ παράλληλα “κλειδώνουν” τις εν λόγω περιοχές στην τουρκική πολεμική μηχανή.

Για τους Αμερικανούς, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε σοβαρό και αξιόπιστο σύμμαχο, στον οποίο οι ίδιες δίνουν την υποστήριξή τους στην εδαφική της ακεραιότητα, ενισχύοντας την ικανότητά της να ασκεί τον δυνητικό της ρόλο ως πυλώνα σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που εξυπηρετεί όμως ταυτόχρονα και τεράστια τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με πολλούς ειδικούς:

Α. Η Τουρκία απαξιώνεται στρατιωτικά και γεωστρατηγικά
με αμερικανικές βάσεις γύρω της ενόψει του αγωγού East Med, αλλά και των αγωγών από Β. Ιράκ-Ιορδανία στην Μεσόγειο.

Β. Περικυκλώνεται η τουρκική επικράτεια με στρατιωτικές βάσεις από την Ελλάδα, επειδή η Άγκυρα έχει επιδείξει νεο-Οθωμανική συμπεριφορά και ταυτόχρονα συνεργάζεται με Ρωσία-Κίνα.

Γ. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ  προς την Μέση Ανατολή και Τουρκία, (η οποία εισβάλει κατά το δοκούν σε όποια χώρα επιθυμεί χωρίς μέτρο και λογική και αυτό δεν γίνεται αποδεκτό πλέον).

Δ. Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, αποτελούν ήδη έναν τεράστιο γεωστρατηγικό χώρο για το ΝΑΤΟ στην πορεία σύγκρουσης με την Ρωσία.

Για την Ελλάδα αυτή η γεωπολιτική κατάσταση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να αποκομίσει πολύ μεγάλα οφέλη σε αμυντική βιομηχανία, στρατηγική, και κυρίως στον τομέα της ασφάλειας.

Εξοπλισμοί, τεχνογνωσία, αύξηση των δυνατοτήτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, και διπλωματική στήριξη σε Αιγαίο και Κύπρο, θα είναι μερικά από αυτά που έχουμε να κερδίσουμε,αν βέβαια φερθούμε έξυπνα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας μετά το 1945.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s