"Greek National Pride" blog

Εκλογές: Το πρόγραμμα των 60 ημερών για να κλείσουν οι εκκρεμότητες


Εκλογές: Το πρόγραμμα των 60 ημερών για να κλείσουν οι εκκρεμότητες

Εκλογές: Το πρόγραμμα των 60 ημερών για να κλείσουν οι εκκρεμότητες

Μετά Βαΐων η πρώτη κάλπη στις 9 Απριλίου του 2023 και των ισαποστόλων (Κωνσταντίνου και Ελένης) στις 21 Μαΐου η δεύτερη… Παρά το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία του εκτός απροόπτου διπλού εκλογικού ραντεβού του 2023, ήδη οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να κυκλώνουν τις παραπάνω ημερομηνίες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ιανουάριος αναμένεται βάσει καλά πληροφορημένων πηγών να είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα κλείσουν εάν όχι όλες, σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι των περίπου 440 γαλάζιων υποψηφιοτήτων, πλην βεβαίως του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η τριανδρία Γιάννης Μπρατάκος – Παύλος Μαρινάκης – Θανάσης Νέζης, βρίσκεται σε εκλογικό πυρετό προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την κατά πάσα πιθανότητα τμηματική ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται έως και την τελευταία τους λεπτομέρεια, οι εξορμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνική περιφέρεια, με στόχο έως τις εκλογές να έχουν «καλυφθεί» όλες οι πρωτεύουσες των 13 Περιφερειών της χώρας. Εντός του Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα τις Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη το διήμερο 13 – 14 Ιανουαρίου, βάσει του μοντέλο της Αχαΐας (ομιλία και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ) με τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης εξόρμησης να οριστικοποιούνται αυτήν την εβδομάδα. Έως τα τέλη Φεβρουαρίου προγραμματίζονται ανάλογες περιοδείες στη Δυτική Μακεδονία ( Κοζάνη ), τη Θεσσαλία ( Λάρισα ), τη Στερέα Ελλάδα ( Λαμία ) και την Ήπειρο ( Ιωάννινα ). Ταυτόχρονα, «πυκνό» σχεδιάζεται και το πρόγραμμα επισκέψεων τόσο του πρωθυπουργού, όσο και γαλάζιων κλιμακίων εντός του λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, από τις 15 Ιανουαρίου προγραμματίζονται ανά εβδομάδα τρεις δράσεις εντός των ορίων της Αττικής με το στόχο να είναι σε μία εξ αυτών να προΐσταται του Νεοδημοκρατικού κλιμακίου ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την προκήρυξη

Για να ισχύσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η τυπική διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει γίνουν μέσα όλα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Μέχρι τότε δηλαδή απομένουν περίπου 60 ημέρες μέσα στις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες και τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν το κυβερνητικό έργο.

Στο πολιτικό σκέλος, σε προχωρημένο στάδιο μεταδίδεται πως βρίσκεται η προετοιμασία και για το γαλάζιο πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας. Ήδη, η συγκεκριμένη επιτροπή υπό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χάρη Θεοχάρη, έχει υποβάλλει τις εισηγήσεις της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για τις ανά τομέα προτεραιότητες, όσο και για τις κύριες κατευθύνσεις των προγραμματικών εξαγγελιών της επόμενης κυβερνητικής θητείας. Άλλωστε, η πρωθυπουργική εντολή είναι σαφής: «η εκλογική προετοιμασία συμβαδίζει υποχρεωτικά με την απρόσκοπτη προώθηση του κυβερνητικού έργου». Άλλωστε ένα από τα βαριά «χαρτιά» της γαλάζιας προεκλογικής εκστρατείας, θα είναι τα χειροπιαστά αποτελέσματα σε κάθε πεδίο και ακολούθως η σύγκριση τους με τα αντίστοιχα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προφανώς θα επικοινωνηθούν σε μέγιστο βαθμό οι αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά και στον κατώτατο μισθό καθώς επίσης και το market pass. Επιδίωξη του κυβερνητικού επιτελείου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τη συζήτηση για την κατάσταση στην οικονομία, όπου θεωρείται ότι η κυβέρνηση υπερέχει, θέτοντας ως βασικό διακύβευμα της επόμενης τετραετίας την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s