"Greek National Pride" blog

Κ.Μητσοτάκης: «Δεν θέλω λύσεις τύπου “Ρουάντα” για το μεταναστευτικό» – Την απέχθειά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός στις απελάσεις αλλοδαπών


Αποβιβάζονται παντού σε όλο το Αιγαίο – Τι λένε τα νεότερα στοιχεία

Κατά λύσεων τύπου «Ρουάντας» για τους αλλοδαπούς που κατακλύζουν τη χώρα από κάθε γωνιά των ελληνικών συνόρων, τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε από την Κρήτη ενόψει του ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απέχθειά του έναντι λύσεων όπως αυτή που εφαρμόζει η Βρετανία με την απέλαση στην αφρικανική χώρα  όσων αλλοδαπών μπαίνουν παράνομα, όπου να σημειωθεί είναι πλέον και νόμος του κράτους.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της παράνομης εισόδου χιλιάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων  στην Ελλάδα, είπε ότι «Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξετάσει λύσεις τύπου Ρουάντα»  και επανέλαβε ότι «έχουμε μία δίκαιη πλην όμως αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.»

Ακριβώς που την είδε την «αυστηρή μεταναστευτική πολιτική», μόνο ο ίδιος γνωρίζει με τουλάχιστον 18.000 αλλοδαπούς να έχουν μπει στην χώρα από τις αρχές του έτους, την ώρα που η κυβέρνηση δεν θέλει καν να ακούει τη λέξη «απέλαση».

Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα απολύτως  για το πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα αφού ούτως ή άλλως έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν με σαφήνεια.

Στις 15 Νοεμβρίου του 2023 κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz είχε πει:

«Όπως είπα και πριν, το θέμα των δευτερογενών ροών μάς απασχολεί. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: όταν χορηγούμε άσυλο σε κάποιον ο οποίος φτάνει στην Ελλάδα, η πρόθεσή μας είναι αυτός να μείνει στην Ελλάδα¨, είχε πει ο πρωθυπουργός  για να συνεχίσει αναφερόμενος στο γνωστό διήγημα του «εργατικού δυναμικού»:

«Εξάλλου, έχουμε μεγάλες ανάγκες ως προς το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας και θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να επιλέξουν να κάνουν την Ελλάδα τον μόνιμο τόπο παραμονής τους.»

Κατά συνέπεια λύσεις τύπου «Ρουάντα» φυσικό είναι να προκαλούν απέχθεια και έντονη δυσφορία τόσο στον  πρωθυπουργό όσο και στο  σύνολο των κυβερνητικών στελεχών.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έκανε και επίθεση στα «ακροδεξιά» κόμματα όπως τα χαρακτήρισε λέγοντας ότι

«Τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εκλογές του 2023 και πως και τώρα θα είναι αισθητή η παρουσία τους και θα φανεί στην κάλπη πόσο αισθητή θα είναι.

Ας σταθούμε στο 2024 πριν συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει το 2027. Πολύ κοινός τόπος με τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με κόμματα που επικαλούνται ψευτοπατριωτισμό και σίγουρα με κόμματα που εργαλειοποιούν τη θρησκεία με τρόπο απροκάλυπτο, όπως έχει κάνει ένα συγκεκριμένο κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι πραγματικά όμως γίνεται στο Αιγαίο;

Είναι ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός από τις παράνομες εισόδους των μουσουλμάνων αλλοδαπών τους οποίος κατά δήλωσή  του θέλει να κρατήσει στην Ελλάδα; Λογικά πρέπει να είναι αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη,  για να αυξηθεί ο αριθμός αυτός:

Μόνο σε τρεις ημέρες εισήλθαν στη  χώρα για τις ανάγκες του εργατικού δυναμικού  165 μουσουλμάνοι αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα:

Στην 1η Ιουνίου  ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές Αγίας Γαλήνης, Παλαιόχωρας, Καλών Λιμένων, Κόκκινου Πύργου και Σφακίων από το με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου  λ.σ.» για πολυεστερική λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε «δυσχερή» θέση, (σ.σ. ως είθισται) στη θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. νότια της Γαύδου.

Αμεσότατα  δεσμεύτηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία από το ΕΚΣΕΔ, ενώ στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό (Ν/Γ) σκάφος λ.σ.  Οι 21  αλλοδαποί όλοι άντρες μουσουλμάνοι περισυλλέγησαν από το Ν/Γ και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Ακολούθησε η μεταφορά τους στο λιμάνι της Σούδας, σε προσωρινό χώρο φύλαξης, ενώ διενεργούνται με ταχύτητα οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα δηλαδή στην Αττική.

Στη Ρόδο τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Μαΐου ενημερώθηκε η λιμενική αρχή ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος αποβίβαζε  ανενόχλητο ικανότατο  αριθμό αλλοδαπών στην περιοχή παραλίας «ΤΣΑΜΠΙΚΑ».

Στελέχη της λιμενικής  μετέβησαν στο σημείο απόβασης, για να διασώσουν τους αλλοδαπούς από την παραλία.

Εεκί  εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν οχτώ (08) αλλοδαποί άνδρες μουσουλμάνοι για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.

.Σε άλλη περίπτωση πάλι στις 31 Μαΐου εντοπίστηκε σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε «δυσχερή» θέση στη θαλάσσια περιοχή 29 ν.μ. νότια της Γαύδου.

Οι 37 επιβαίνοντες (όλοι άνδρες μουσουλμάνοι) περισυλλέγησαν από το φορτηγό πλοίο “NAVIN HAWK” σημαίας Μάρσαλ. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο Περιπολικό σκάφος λ.σ.  και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι «Τηγάνι» Παλαιόχωρας και από εκεί σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας, ενώ διενεργούνται με ταχύτητα οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Να σημειωθεί ότι ο Κ.Μητσοιτάκης στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο θέμα της Γαύδου:

 «Δεν έχουμε έξαρση στο νότιο διάδρομο, γιατί λάβαμε εγκαίρως τα μέτρα μας», είπε.

Πάλι στις 31 Μαΐου περιπολικό σκάφος λ.σ.  ενημερώθηκε ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με ικανότατο  αριθμό επιβαινόντων κοντά  ακτές στην περιοχή «ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΥ» της Λέρου. Στελέχη της λιμενικής  μετέβησαν στην παραλία, όπου εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες, γιατί όλοι τους είχαν ήδη αποβιβαστεί.

Στην ευρύτερη περιοχή, και κατόπιν υπεράνθρωπων προσπαθειών εντοπίστηκαν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί καθώς και ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχυπλόου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής για παράβαση των άρθρων 24-25 του Ν. 5038/23 «Διακίνηση», του άρθρου 30 του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδο στη χώρα».

Οι υπόλοιποι δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Στις 31 Μαΐου , ένα περιπολικό σκάφος λ.σ.., εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς (και τους μετέφερε στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου.

Ο 23χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη γιατί μπήκε παράνομα στη χώρα ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου, για τα περαιτέρω, υποβολή αιτήματος ασύλου και ένταξης στο εργατικό δυναμικό με παράλληλα μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Στις 30/5  κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, Περιπολικό σκάφος λ.σ.., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να αποβιβάζει δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς μουσουλμάνους, πλησίον της ακτής βόρεια της νήσου Παναγιάς Οινουσών.

Συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων”, καθώς και του Ν. 3386/2005 “παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια”, ενώ οι δεκαεννέα (19) αλλοδαποί που δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου, προς ένταξη στο εργατικό δυναμικό.

Στις 30/5 περιπολικό σκάφος λ.σ.  εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο  είχε αποβιβάσει σε ακτή της Χίου δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Τα υπόλοιπα γνωστά: Συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ οι 14 που μπήκαν νόμιμα μεταφέρθηκαν στις δομές για ένταξη στο εργατικό δυναμικό, με την ελπίδα να μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα, όπως ειχε πει και ο πρωθυπουργός.

Στην Κάλυμνο στις 29/5 η λιμενική της ενημερώθηκε για την ύπαρξη ατόμων στη νήσο Καλόλιμνο. Στην περιοχή έσπευσε με αστραπιαία ταχύτητα περιπολικό σκάφος λ.σ. ., όπου εντόπισε 51 αλλοδαπούς άπαντες με άριστη υγεία και τους μετέφερε με ασφάλεια και ακρίβεια ναυτιλίας στο λιμάνι της Καλύμνου.

Σχολιάστε