"Greek National Pride" blog

«Όχι άλλη μακαριότητα και ενδοτισμός έναντι της Τουρκίας»! Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος λέει μεγάλες αλήθειες


«Όχι άλλη μακαριότητα και ενδοτισμός έναντι της Τουρκίας»! Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος λέει μεγάλες αλήθειες

Όλη η πολιτισμένη Δύση ασχολείται και στηρίζει στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια ,την Ουκρανία… Κανείς δεν μιλά για όσα μισό αιώνα τώρα επιβλήθηκαν με τη βία μιας εισβολής στην Κύπρο! Η Κύπρος και όσα έκανε η Τουρκία το 1974 είναι σαν να μην υπάρχουν…Το χειρότερο είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικά η σημερινή του κ.Μητσοτάκη κάνουν ότι μπορούν για να υπάρξει λήθη…

Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί που παλεύουν ακόμη για την Κύπρο. Κάποιοι έζησαν τα γεγονότα του 1974 στην πρώτη γραμμή. Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος είναι ένας απ΄ αυτούς. Έζησε και όσα προηγήθηκαν της εισβολής. Γνωρίζει όσο λίγοι την ιστορία της Κύπρου. Πριν μερικές ημέρες βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο όπου το πρώτο δημοτικό σχολείο του ονομάζεται πλέον «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος μίλησε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε μεγάλες και πικρές αλήθειες για τον τρόπο που οι ελληνικές ηγεσίες αντιμετώπιζαν και δυστυχώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την Τουρκία. Το απόσπασμα της συνέντευξης του:

Ο στρατηγός ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, τότε επικεφαλής του τάγματος της Εθνικής φρουράς που υπερασπίστηκε τη Λευκωσία τον Αύγουστο του 1974, στην ομιλία του επεσήμανε ότι, με αφορμή το πραξικόπημα στην Κύπρο εκδηλώθηκε η «προσχεδιασμένη» τουρκική εισβολή, η οποία από στρατιωτικής άποψης και παρά το γεγονός ότι είχε την πλήρη στήριξη της τουρκικής αεροπορίας, θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, αν – όπως σημείωσε χαρακτηριστικά – τα πολιτικά λάθη του άθλιου και ηλίθιου χουντικού καθεστώτος 1967-74 και οι πρώτες ενέργειες της στρατιωτικής διοίκησής του στην Κύπρο, δεν ήταν παιδαριώδεις και δεν τελούσαν υπό το κράτος του πανικού.

«Η διστακτικότητα των εισβολέων, εάν αντιμετωπιζόταν στοιχειωδώς, θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της απόβασης. Και απόβαση η οποία αποτυγχάνει δεν επαναλαμβάνεται και είναι καταδικασμένη σε καταστροφή» τόνισε ο κ. Αλευρομάγειρος, σημειώνοντας ότι «η μόνη απολύτως αξιόμαχη ελληνική μονάδα, όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξάλειψη του προγεφυρώματος», αλλά χρησιμοποιήθηκε κατατετμημένη, σε δευτερεύουσες και μικρής χρησιμότητας παρακινδυνευμένες αποστολές, ενώ δεν στάλθηκαν για υποστήριξη τα ελληνικά Φάντομ που είχε αγοράσει το προηγούμενο διάστημα το χουντικό καθεστώς.

Ο κ. Αλευρομάγειρος στάθηκε στα μηνύματα, που πρέπει να δίνονται σήμερα από εκείνες τις μέρες.

«Η σημερινή δημοκρατία μας πρέπει να αποβάλει τη μακαριότητα του ενδοτισμού έναντι της Τουρκίας, η οποία όταν βρει τον κατάλληλο διεθνές περιβάλλον θα γίνει περισσότερο επιθετική” είπε ο κ. Αλευρομάγειρος και συνέχισε: “Ο σκοπός δεν μπορεί να είναι μόνο να τιμούμε τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, ή τα πενήντα χρόνια της Κυπριακής κατοχής – είναι ο αγώνας, ο διαρκής αγώνας για τη δικαίωση».

 Ο στρατηγός ε.α. υπογράμμισε ότι χρειάζεται και ένταση και στις διπλωματικές προσπάθειες και ενίσχυση της άμυνας και ενημέρωση του λαού και η στρατιωτική ηγεσία που γνωρίζει άριστα τα θέματα, ναενημερώνει και να εισακούγεται από τις πολιτικές ηγεσίες.

Σχολιάστε