"Greek National Pride" blog

Πρόβλημα και με το ελικόπτερο 61 του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από συντήρηση σε ιδιώτη


Πρόβλημα και με το ελικόπτερο 61 του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από συντήρηση σε ιδιώτη

Οι «εξωτερικές αναθέσεις» για τη συντήρηση ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων -το outsourcing που λέμε στο…χωριό μας- είναι πάρα πολύ «της μόδας» εδώ και αρκετά χρόνια. Επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη έχει «απογειωθεί» .Το πόσο αποτελεσματικό είναι έχει αμφισβητηθεί στην πράξη κι όχι με λόγια…

Πριν μερικές ημέρες γράψαμε για το ελικόπτερο 51 του Πολεμικού  Ναυτικού που παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα σε πτήση ελέγχου του μετά από συντήρηση σε ιδιωτική εταιρεία. Το ΓΕΝ δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει ,πολύ απλά γιατί δεν τολμά να διαψεύσει ούτε λέξη απ΄ όσα γράψαμε και γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που το εκθέτουν.

Ήταν η δεύτερη περίπτωση ελικοπτέρου του ΠΝ που παρουσίαζε πρόβλημα μετά από «ιδιωτική συντήρηση». Είχε προηγηθεί μία ακόμη σοβαρή περίπτωση ,η οποία μάλιστα έχει αποτυπωθεί και σε εξώδικο εργαζομένων στην ΕΑΒ, όπου πήγαν τελικά το ελικόπτερο για να το φτιάξουν!

Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με ένα ακόμη ελικόπτερο του ΠΝ, το ελικότερο 61! Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι αξιόπιστες, το ελικόπτερο μετά από συντήρηση σε ιδιώτη παρουσιάζει προβλήματα στη δεξαμενή καυσίμων και πιθανή στεέβλωση στον πυλώνα του πίσω ουραίου. Τα προβλήματα έχουν καταγραφεί από στελέχη του ΠΝ.

Το παράδοξο είναι ότι από τα υψηλά κλιμάκια του ΠΝ υπάρχουν «προτροπές» -πιέσεις μας της είπαν- για να παραληφθεί το ελικόπτερο και να διορθωθούν τα όποια προβλήματα στη βάση ελικοπτέρων του ΠΝ στο Κοτρώνι. Αν είναι έτσι προς τι η «εξωτερική ανάθεση» της συντήρησης των ελικοπτέρων;

Σχολιάστε