Εξοπλισμοί

Εγκαίνια της Agustawestland για το Τουρκικό Τ129


A U G U S T AΗ ιταλική AgustaWestland ανακοίνωσε χθες 28 Μαΐου τα εγκαίνια νέας εγκατάστασης αποκλειστικά για το τουρκικό πρόγραμμα Επιθετικού και Τακτικού Αναγνωριστικού Ελικοπτέρου (ΑΤΑΚ) Τ129, στην Κασίνα Κόστα της Ιταλίας. Στην επίσημη τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τουρκικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), της Διοίκησης Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων και του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, καθώς και αντιπροσωπείες των εμπλεκόμενων εταιρειών, της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) και της Aselsan. Η ανακοίνωση τονίζει πως το πρόγραμμα Τ129 εξελίσσεται κατά το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια Ανασκόπηση Απαιτήσεων Συστήματος τον Ιανουάριο και βρίσκεται σε εξέλιξη η Προκαταρκτική Ανασκόπηση Σχεδίασης. Η νέα εγκατάσταση στελεχώνεται με περισσότερους από 70 τεχνικούς της ολοκληρωμένης ομάδας Τ129 από την Τουρκία και την AgustaWestland, ενώ περιλαμβάνει περιοχή συναρμολόγησης πρωτοτύπων και χώρο γραφείων για τα μέλη της ομάδας. Η όλη εγκατάσταση είναι σχεδιασμένη να συγκεντρώνει την ολοκληρωμένη ομάδα σε μοναδική τοποθεσία, παρέχοντας σε όλους τους βιομηχανικούς εταίρους τη δυνατότητα να εργάζονται μαζί με υψηλή αποδοτικότητα.

Πάντα κατά την ανακοίνωση, το πρόγραμμα Τ129 αντιπροσωπεύει ένα νέο εγχείρημα μεταξύ της AgustaWestland και της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, με σκοπό την ανάπτυξη στην Τουρκίας μιας σύγχρονης βιομηχανίας ελικοπτέρων για να ικανοποιήσει τις μελλοντικές απαιτήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και να ενισχύσει τις τεχνολογικές ικανότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Διαμέσου του προγράμματος Τ129, η AgustaWestland μεταφέρει την τεχνογνωσία της στους Τούρκους βιομηχανικούς εταίρους της για να καταστήσουν το Τ129 το πλέον προηγμένο ελικόπτερο στην κατηγορία του, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων και προσελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς, όπου η τουρκική βιομηχανία θα αναλάβει πρωταρχικό ρόλο. Το πρώτο ελικόπτερο Τ129 επίδειξης (Ρ1) προβλέπεται να πετάξει στην Ιταλία σύντομα, για να ακολουθήσουν τα πρωτότυπα Ρ2 και Ρ3 το 2010. Το Ρ4 προγραμματίζεται να παραδοθεί στην ΤΑΙ στις αρχές του 2010 για τελική συναρμολόγηση στην Τουρκία και θα χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη στρατιωτικής πιστοποίησης της πλήρους διαμόρφωσης Τ129. Κατόπιν το Ρ4 θα παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό ως το πρώτο ελικόπτερο παραγωγής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δεύτερο πρωτότυπο συναρμολόγησης από την ΤΑΙ, το Ρ5 που θα πετάξει στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Το AW129 της AgustaWestland επελέγη να να καλύψει την απαίτηση ΑΤΑΚ της Διοίκησης Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων τον Μάρτιο του 2007, για να ακολουθήσει η υπογραφή σύμβασης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Κύριος ανάδοχος είναι η ΤΑΙ με κύριους υπεργολάβους τις AgustaWestland και Aselsan. Πρόσθετες ηγετικές εταιρείες της Τουρκίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σημαντικά βιομηχανικά οφέλη, περιλαμβάνοντας εγχώρια τελική συναρμολόγηση, παράδοση και αποδοχή των ελικοπτέρων. Οι εταίροι σχημάτισαν την Ομάδα ΑΤΑΚ για την ανάπτυξη του Τ129.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s