"Greek National Pride" blog / πολιτισμός / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Γιατί η Ελλάδα έμεινε έξω από το «Μουσείο της Ευρώπης»


Ο ιστορικός Κώστας Μπαρμπής έγραψε το τρίτομο έργο του «Ελληνισμός – Χριστιανισμός – Ιουδαιοεβραϊσμός». Ο πρώτος τόμος, αναφέρεται στο μεγαλείο του Ελληνισμού, γραμμένος  με την εγκυρότητα και τη γνώση του Κώστα Μπαρμπή.

Αναφερόμενος ο συγγραφέας στον Ελληνικό Πολιτισμό και την απουσία του από το «Μουσείο της Ευρώπης» γράφει: «Μικρόψυχοι, κακόπιστοι, συμπλεγματικοί, ξιπασμένοι (αλλά λησμονώντας ότι αν διαθέτουν προβάδισμα στα τεχνικά επιτεύγματα και στα οικονομικά μεγέθη, αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα ήταν υποταγμένη σε τετρακοσιάχρονη δουλεία, χρειάσθηκε έξι αιματηρότατους πολέμους για να αποκτήσει τα σημερινά όριά της και υποχρεώθηκε επί μια τετραετία μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου να αντιμετωπίζει τη φοβερή λαίλαπα που εξαπέλυσε ο Κομμουνισμός στην Ελλάδα, με τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και εθνικό πλούτο…).

Οι νεοβάρβαροι της «γηρασάσης εν αμαρτίαις» ευρωπαϊκής ηπείρου αποδεικνύονται ανάξιοι επίγονοι των αμέσων προγόνων τους, οι οποίοι «διακρίθηκαν» ως εξολοθρευτές του Θεοδημιούργητου ανθρώπινου γένους, καθώς στη διαδρομή του εικοστού αιώνα δεν αιματοκύλησαν απλώς την οικουμένη, αλλά πλημμύρισαν τον πλανήτη με σχεδόν εκατό εκατομμύρια τάφους, εξαιτίας δύο παγκοσμίων αλληλοσφαγών και πολυάρθμων τοπικών συγκρούσεων.

Οι σημερινοί επίγονοί τους, με απύθμενο θράσος επιχειρούν να διαγράψουν από τις δέλτους της αυθεντικής ιστορίας τον Ελληνικό Πολιτισμό και να αναγάγουν σε γεννήτορα του πολιτισμού της δικής τους, φυσικά, Ευρώπης τον αιμοσταγή τρομοκράτη, εξολοθρευτή αμάχων, αγροίκο προσηλυτιστή και ανελέητο εκτοπιστή ολόκληρων φυλών Καρλομάγνο, ανακηρυγμένο… «άγιο» από την εξίσου αγία παπική έδρα… Πρόκειται για ασύστολο βιασμό όχι της ελληνικής, αλλά της αυθεντικής και γνήσιας παγκόσμιας ιστορίας. Και προκαλεί απορία, έκπληξη, οργή και αγανάκτηση, όχι τόσο η στάση αυτή των Δυτικοευρωπαίων, όσο η απουσία συστηματικής, συντονισμένης και αδιάλειπτης αντίδρασης από την πλευρά του Ελληνισμού. Η απουσία αυτή οφείλεται:

Στον ευνουχισμό των νεωτέρων κυρίως γενεών από τα ιδανικά, που κράτησαν όρθια τη φυλή στην διαδρομή των χιλιετιών.

Στον εκμαυλισμό της εθνικής συνείδησης από τις ειρήνες ενός υποκριτικού και γελοίου «προοδευτισμού» απάτριδων κουλτουριάρηδων.

Στην υπονόμευση των δυνάμεων αντίστασης του Γένους ακόμα και στις χυδαιότερες των προσβολών εξαιτίας του ευδαιμονισμού, της ενασχόλησης με τα εύκολα χρηματιστηριακά κέρδη και των παραισθησιογόνων ουσιών, με τις οποίες ξένες μυστικές υπηρεσίες διαβρώνουν τη νεολαία μας…

Κινητήριοι μοχλοί και εμπνευστές της μετάθεσης της χρονολογίας γέννησης του ευρωπαϊκού πολιτισμού στο έτος (1000 μ.Χ) της δια πυρός και σιδήρου συνένωσης των γερμανικών και όχι μόνον, κρατιδίων υπό το σκήπτρο του Καρλομάγνου (γιου του Πιπίνου του Μικρού) και υπό την παπική τιάρα υπήρξαν, φυσικά, ο παπισμός, ο διαβόητος γερμανισμός και ο προαιώνιος εχθρός του ελληνικού πνεύματος σιωνισμός, γενναιόδωρος χρηματοδότης του βδελυρού βιασμού της ιστορικής πραγματικότητας.

Κοινός στόχος: Η εξάλειψη από το προσκήνιο των πέντε αιγαιακών πολιτισμών και του ελληνοχριστιανικού Βυζαντίου. Μέσον: Η δημιουργία μουσείου, επιπέδου ασφαλώς της Ντίσνεϋλαντ και της Μαντάμ Τισώ, από το οποίο θα απουσιάζουν οι ρίζες του παγκόσμιου πολιτισμού και θα δίνουν εντυπωσιακό «παρών» ο μεσαιωνικός σκοταδισμός, οι ληστρικές και πλιατσικολογικές δήθεν «Σταυροφορίες» και τα φρικαλέα μαρτύρια της παπικής Ιερής Εξέτασης.

Μικρόψυχοι, ζηλοφθόνοι και ολιγοφρενείς κινούνται από αθεράπευτα συμπλέγματα κατωτερότητας, από καταγέλαστο σωβινισμό και από την παιδαριώδη επιθυμία να ορθώσουν την αιμοσταγή μορφή ενός τρομοκράτη απέναντι στα ιμαλαϊκά αναστήματα του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Ιπποκράτη, του Ομήρου, του Ηροδότου, του Θουκυδίδη, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ηρακλείτου, του Ισοκράτη, του Πραξιτέλη, του Μίνωα, του Σόλωνα, του Δημητρίου Φαληρέως, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ιουστινιανού, του Πλήθωνα Γεμιστού, του Φωτίου, των τριών Ιεραρχών, του Κων/ντίνου Παλαιολόγου.

Τολμούν θρασύτατα να παραγνωρίζουν την πρωτοφανή σε όγκο συμβολή του Ελληνικού πολιτισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό…

Ο φιλόσοφος Γουίλ Ντιράν στο δεκάτομο έργο του «Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού» γράφει: «Εκτός από τα μηχανήματα, δεν υπάρχει τίποτα το αιωνόβιο στον πολιτισμό μας,  που να μην προέρχεται από την Ελλάδα: Σχολεία, γυμναστήρια, αριθμητική, γεωμετρία, ιστορία, ρητορική, αρχιτεκτονική, φυσική, βιολογία, ανατομία, υγιεινή, θεραπεία, ποίηση, μουσική, τραγωδία, κωμωδία, φιλοσοφία, θεολογία, σκεπτικισμός, στωικότητα, επικούρεια φιλοσοφία, ηθική, πολιτισμός, ιδεαλισμός, φιλανθρωπία, κυνισμός, τυρρανία, πλουτοκρατία, δημοκρατία.

Δεν υπάρχει τίποτε στον ελληνικό πολιτισμό, που να μη φωτίζει τον δικό μας. Η Ελλάδα κληροδότησε στην Ευρώπη τις επιστήμες της, τη φιλοσοφία της, τα γράμματά της και την τέχνη της, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτιονίες, που αποτελούν τη ζωντανή βάση του πολιτισμού του σύγχρονου κόσμου. Η ελληνική επιστήμη υπήρξε το μεγαλύτερο πνευματικό κατόρθωμα της ανθρωπότητας». *

Ο ελληνικός πολιτισμός στηρίχθηκε στη γνώση και στο ήθος. Δημιούργησε τις επιστημονικές έννοιες (το λεξικό Webster περιλαμβάνει 40.000 ελληνογενείς όρους) και τις ερευνητικές μεθόδους, σε όλους τους τομείς. Μαθηματικά, φυσική, χημεία, μηχανική, αστρονομία, ιατρική, φαρμακογνωσία, νομικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές επιστήμες, γεωγραφία, γεωπονία, κάθε τι είναι ελληνικό. (Πηγή «Ελληνόραμα» τεύχος 70).

Αξίζει ακόμη να αναφέρω τι λενε δύο μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες της Ευρώπης για το θέμα αυτό: Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος των νεωτέρων χρόνων Εμμανουήλ Καντ είπε: «Εκτός από τις τυφλές δυνάμεις της φύσης, ό,τι κινείται στον κόσμον αυτόν  έχει την προέλευσή του από την Ελλάδα».

Ο μεγάλος γερμανός ποιητής και φιλόσοφος Φρειδερίκος Σίλλερ (1759-1805) αποκαλύπτει από τότε το πνεύμα που κατέχει τους Ευρωπαίους απέναντι στην Ελλάδα. Και η αποκάλυψη αυτή έρχεται με το ποίημά του, που έχει τον τίτλο:

«Καταραμένε Έλληνα»

Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου
όπου να στρέψω την προσοχή μου,
Μπροστά μου σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ
Ποίηση,  Θέατρο, Αρχιτεκτονική.
Εσύ μπροστά μου μπροστάρης και αξεπέραστος.
Επιστήμη ζητώ,
Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, Δημοκρατία,
Ισονομία, Ισοπολιτεία, Εσύ μπροστά.
Αθλητισμό γυρεύω, το γιατρικό του κορμιού μου,
Εσύ πάλι μπροστά, μπροστάρης και αξεπέραστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση,
γιατί να σ’ αγγίξω; Για να καταλάβω πόσο μικρός είμαι;
Πόσο ασήμαντος και μηδαμηνός; Γιατί, γιατί δεν μ’ αφήνεις, στην ησυχία μου  και στην ξεγνοιασιά μου;

Γι’ αυτό λοιπόν, για να μείνουν «στην ησυχία τους και στην ξεγνοιασιά τους» οι Ευρωπαίοι, άφησαν έξω από το Μουσείο της Ευρώπης τον Ελληνικό Πολιτισμό…

Ο μεγάλος Νίτσε, στο βιβλί του «Η Γέννηση της Τραγωδίας από το Πνεύμα της Μουσικης», γράφει: «…Σχεδόν σε κάθε εποχή, οι διαδοσικοί πολιτισμοί προσπάθησαν με αγανάκτηση να αποσείσουν τον ζυγό των Ελλήνων, γιατί κάθε προσωπική δημιουργία, ενώ εκ πρώτης όψεως θαυμαζόταν ειλικρινά σαν πρωτότυπη, δίπλα σε αυτούς έχανε ξαφνικά το χρώμα και τη ζωντάνια της και γινόταν έκτρωμα αδέξιας μίμησης και γελοιογραφία… Και κάθε στιγμή ξεσπάει για μια ακόμη φορά η υπόκωφη οργή, η μαζεμένη στα βάθη της καρδιάς εναντίον αυτού του αλαζονικού λαού, που είχε την τόλμη να χαρακτηρίζει με το επίθετο «βάρβαρος» κάθε τι που ήταν ξένο. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, λέμε, που διεκδικούν ανάμεσα στους λαούς μια ξεχωριστή θέση; Όμως, ούτε ο φθόνος, ούτε η αχαλίνωτη συκοφαντία και η οργή κατόρθωσαν να αγγίξουν την αυθάδη τους γαλήνη. Γι’ αυτό ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ. Ας τολμήσουμε, επιτέλους, να διαλαλήσουμε πως οι Έλληνες κρατούν στα χέρια τους τα χαλινάρια της τέχνης, όπως αλλωστε και κάθε τέχνης…».

Κι όμως οι απόγονοί του δεν τόλμησαν, εδείλιασαν και έκλεισαν τις πόρτες του Μουσείου της Ευρώπης. Αγνοούν ότι όλα τα εκθέματά τους έχουν ένδυμα ελληνικό. Είτε το θέλουν είτε όχι η Ελλάδα έμμεσα βρίσκεται μέσα στο Μουσείο…

Αθανάσιος Δέμος

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ / Το είδαμε στο φιλικό: http://ellas2.wordpress.com/

2 thoughts on “Γιατί η Ελλάδα έμεινε έξω από το «Μουσείο της Ευρώπης»

Σχολιάστε