"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια της πόλωσης»


Ηχηρό «παρών» στη Θεσσαλονίκη έδωσε χθες η Δημοκρατική Συμμαχία όπου πραγματοποιήθηκε η 2η προσυνεδριακή της συνδιάσκεψη, στο δρόμο προς το Συνέδριο του κόμματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε ολομέτωπα στην κυβέρνηση εγκαλώντας την για ανεπάρκεια και ατολμία, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για το κοινωνικό κράτος , την υγεία και την εξωτερική πολιτική και σήμανε νέο συναγερμό:

«Εάν δεν καθίσουμε τώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο τραπέζι, σε τρεις μήνες θα είναι πολύ αργά», είπε, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο μεταξύ άλλων δείχνει προσηλωμένη στην οικοδόμηση ενός κράτους πραγματικής κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος «δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι ζουν σήμερα το 25% των ελληνικών οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν το βάζουμε κάτω και πολεμάμε με κάθε τρόπο την περιθωριοποίηση, την αποξένωση, τη φτώχεια των αδύναμων συμπολιτών μας». Ενδεικτικές προτάσεις της Συμμαχίας για υγεία, ανεργία, κράτος πρόνοιας:


1. Μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% για να ευνοηθούν οι προσλήψεις.

2. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.

3. Επιδότηση, μέσω μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τις μη ελκυστικές θέσεις εργασίας, που καλύπτονται σήμερα στην πλειοψηφία τους από μαύρη εργασία (κυρίως λαθρομετανάστες) και μπορούν να περάσουν στη νόμιμη αγορά εργασίας.

4. Ίδρυση ενιαίου ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας.

5. Θέσπιση Εθνικής Σύνταξης.

6. Καταπολέμηση της υπερ-συνταγογράφησης.

7. Πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόληψη για όλους.

8. ΕΚΑΒ σε όλη την επικράτεια.
Συνάντηση Ντόρας με Π. Ψωμιάδη
Μετά πολλών ειδήσεων συνοδεύτηκε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, η οποία πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη στη συμπρωτεύουσα.

Ο λαλίστατος ως πάντα περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης εξέφρασε στην πρόεδρο της Συμμαχίας την εκτίμηση ότι το νέο «κόμμα θα πάει καλά», καθώς η Ν.Δ. δεν δείχνει να μπορεί να ανακάμψει.

Για τον λόγο αυτό φέρεται να τάχθηκε υπέρ της επανένωσης της κεντροδεξιάς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την τριχοτόμησή της. Ευοίωνες προβλέψεις έκανε και για την πορεία του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ωστόσο ότι «τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη» τον αναχαιτίζει ο ίδιος.

πηγη

1 thoughts on “«Δεν έχουμε την πολυτέλεια της πόλωσης»

Σχολιάστε