"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εκατοντάδες δωρεάν τεθωρακισμένα παραχωρούν οι ΗΠΑ στον Ε.Σ.


Image

Την Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιθεώρηση και επιλογή από τα Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού αντιαρματικών κλπ. Αποστολή τους η «Κοινή Οπτική Επιθεώρηση» (Joint Visual Inspection: JVI) και επιλογή από κοινού με Αμερικανούς αξιωματικούς των M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981 και 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1 κλπ. Μετά την JVI θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στα λιμάνια και ια φορτωθούν στα καράβια που θα ενοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση για μεταφορά τους στην Ελλάδα. Κανονικά πριν το τέλος του έτους ή το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα δωρέαν παραχωρηθέντα Μ1Α1 και τα λοιπά οχήματα βελτιώνοντας δραματικά στις χερσαίες δυνάμεις το ισόζύγιο ισχύος υπερ της Ελλάδας. Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση, αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ στο defencenet.gr, οφείλεται στο ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης Μ577Α2. Ειδικά η παραχώρηση των τελευταίων θα καλύψει σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.

 Η LoR αναφερόταν στην παραχώρηση 224 M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1, ενός αυτοκινούμενου όλμου Μ106Α2 των 4,2in (107mm) και 3.000 βλημάτων αρμάτων 120mm HEAT τύπου Μ830. Με την προσθήκη του δεύτερου συνόλου παραχωρούμενου υλικού, καλύπτεται πλήρως το αίτημα του ΓΕΣ για 400 Μ113Α2. Μετά από αυτά θα ακολουθήσει η πρόσκληση για επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams των 400 που θα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός, παρά τα όσα ευτράπελα έχουν ακουστεί περί δήθεν «ραδιενεργών αρμάτων» από κάποια ΜΚΟ και κάποιο κίνημα «Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Φαντάρων»! Η θωράκιση του Μ1Α1, παρά το γεγονός ότι δεν είναι DU, όπως δηλώθηκε από το Επιτελείο, εν τούτοις υπερέχει αυτής του LEO2A4 καθώς διαθέτει διαδοχικά στρώματα χάλυβα υψηλής σκληρότητας και μήτρας κέβλαρ με κεραμικά ένθετα, όπως το καρβίδιο του βορίου. Καρβίδιο είναι οι στέρεες δυαδικές ενώσεις του άνθρακα με ηλεκτροθετικά στοιχεία, κυρίως μέταλλο. Βέβαια αν ήταν DU δηλαδή Μ1Α1ΗΑ θα υπερείχε σε βαλλιστική προστασία ακόμα και του LEO2HEL, αλλά και πάλι υπερέχει, όπως είπαμε των τουρκικών LEO2A4. Μαζί με τα άρματα έρχονται και 3.000 αντιαρματικά βλήματα Υψηλής Εκρηκτικότητας Μ830 των 120 χλστ. αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 12.000 βλήματα για ένα στοιχειώδες απόθεμα. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 thoughts on “Εκατοντάδες δωρεάν τεθωρακισμένα παραχωρούν οι ΗΠΑ στον Ε.Σ.

  1. σε λίγο βλέπω να περνούμε και κανένα πολεμικό πλοίο της προκοπής ?????

  2. Πάρτε κόσμε έχουμε απ’ όλα, εκεί που είναι τα τα ρίξουμε στον κλίβανο δεν τα δίνουμε στους πεινασμένους να τους δέσουμε για τα επόμενα 30 χρόνια .ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΦΕΥΓΑΜΕ……….

  3. MKO και ιστορίες με φίδια, δεν σουτάρουμε όλους τους ΜΚΟ να τελειώνουμε και ένα έλεγχο στα οικονομικά πριν μην ξεχνιόμαστε, γιατί καλά φάγαμε και όχι μαζί τα φάγαμε κύριε βοειδοκοιλιά κοπρίτη

  4. Ορισμενοι ειστε πολυ παραξενοι. Εδω μας δινουν τζαμπα πραμα, μονον τα πυρομαχηκα θα αγορασουμε και εσεις δεν τα θελετε. Ειναι σαν να σας δωριζει καποιος 400 αυτοκινητα και εσεις να του λετε:» Ααααααα κοιταξτε,καλα τα αυτοκινητα σας αλλα δεν μας ειπατε οτι δεν εχουν βενζινη και θα χρειαστει να αγορασουμε….. Τελικα ορισμενοι ειναι πολυ…..μακακες… Για αυτο το λογο δεν προκειται να παει μπροστα η Ελλαδα.

  5. Παράξενοι???
    Δεν μου λες ρε φίλε Δημήτρη, εσύ θα ήθελες να έχεις 400 Mercentes του 1970 τις οποίες θα είσαι υποχρεωμένος να κυκλοφορείς κανονικά , και να τις περνάς ΚΤΕΟ?
    Έχεις ακούσει τις εκφράσεις : Spare only in stock with limited quantity 1000pcs (Όταν εσύ θέλεις 30 κομμάτια?) Μην σου πω τιμή ανά τεμάχιο!
    Την έκφραση : Item out of mtbf ? (μέσος χρόνος αξιοπιστίας υλικού)
    Έχεις δει πυκνωτές που λόγω παλαιότητας να έχουν ανθήσει σαν γαρίφαλα?
    Ολοκληρωμένα που όταν τα αναζητείς σε προμηθευτές τους πιάνουν τα γέλια πάλι λόγω παλαιότητας?
    Είναι άρματα μεταχειρισμένα, τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο 1980- 1995.
    Μην περιμένεις νιάτα από μια γριά, και έσω έτοιμος να πληρώνεις νοσήλια.
    Και να βρεθεί κάποιος να προμηθεύσει αυτά τα ανταλλακτικά, να ξέρεις ότι είναι ήδη γερασμένα και φυσικά με το αζημίωτο, μιας και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν μπορείς να τα βρεις αλλού.
    Φίλε Δημήτρη, πρόκειται για την σαβούρα τους…δυστυχώς έτσι είναι. Και ναι, την δίνουν τζάμπα!
    Την οποία σαβούρα εμείς θα πρέπει να αξιοποιήσουμε, να συντηρήσουμε, να την ονομάσουμε Νέο Άρμα, και να φορτώσουμε πάνω της όλες τις προσδοκίες μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας.
    Δεν λέω ότι οι Γερμανοί είναι καλύτεροι.
    Όλοι τους έμποροι όπλων είναι.
    Απλά από την μεριά μου πιστεύω πως το συγκεκριμένο βήμα, είναι βήμα πανικού και προς λάθος κατεύθυνση.

    Φιλικά.

  6. @2 θα συμφωνούσα μαζί σου αν μου έλεγες ότι μας παραχωρούν τίποτα Μ60.Το Μ1Α1 είναι αξιολογότατο άρμα μάχης, δοκιμασμένο μάλιστα σε δύσκολα πεδία μαχών.Είναι καλύτερο να κρατήσουμε τα Μ48 τα οποία επίσης μας είχαν παραχωρήσει τζάμπα και τα οποία μια χαρά κάλυψαν της ανάγκες μας;Εκτός αν έχουμε τίποτα μυστικά κονδύλια για να πάρουμε υπερσύγχρονα καινούρια και δεν το ήξερα;

  7. Φιλε Theo Καλος δεχουμενη η αποψη σου αλλα δεν συμφωνω.
    Το Αρμα Μ1Α1 δεν ειναι Μερσεντες του 70 αλλα Αρμα ικανοτατο και παραγεται μεχρι και τα τελευταια χρονια. Σε τι σε πειραζει το γεγονος οτι με βαση αυτην την παραχωρηση δημιουργειται μια αριθμητικη και ποιοτικη υπεροχη εναντι των τουρκων; Και σε ρωτω , εχουμε λεφτα για κατι αλλο; Αν δεν παρουμε αυτα δεν θα εχουμε τιποτα. Τα Leopard δεν φτανουν.Εξαλου δεν εχουν ουτε πυρομαχηκα.

Σχολιάστε