"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

747 ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ


https://i0.wp.com/www.paraskevi13.com/wp-content/uploads/2011/06/747.jpg

Έφτιαξαν για τα… κομάντα κολυμβητήριο-κόσμημα

Κόντρα στις περικοπές που επιβάλλει η τρόικα το Γενικό Επιτελείο Στρατού αξιοποιώντας τα στελέχη του και τον υφιστάμενο εξοπλισμό του καταφέρνει να υλοποιεί ακόμα και μέσα στην κρίση εντυπωσιακά έργα που θα προσδώσουν επιχειρησιακό πλεονέκτημα στα στελέχη του που θα εκπαιδευτούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το νέο καμάρι του Στρατού είναι το Ολυμπιακών Διαστάσεων Κολυμβητήριό του που φτιάχνεται από το 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο.

 

Το κολυμβητήριο μάχης θα διαθέτει μάλιστα και όλα τα μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε ανάλογα κολυμβητήρια στην Ευρώπη, ενώ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, σε θέση κάτω από την επιφάνεια του νερού έχουν προβλεφθεί να υπάρχουν και δύο «παράθυρα» για να παρατηρούν οι εκπαιδευτές τους εκπαιδευομένους.

Το κολυμβητήριο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των υποψηφίων υποβρύχιων καταστροφέων του Στρατού Ξηράς, την εκπαίδευση των αυτοδυτών, του προσωπικού των αμφίβιων καταστροφών και γενικά για την εξοικείωση του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων με το υγρό στοιχείο.

Παράλληλα με αυτή την κατασκευή το Μάιο του 2011 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη βελτίωση του καταφυγίου σκαφών του ΚΕEΔ.

Οι εργασίες περιλάμβαναν την εκβάθυνση του πυθμένα, τη δημιουργία προστατευτικού κυματοθραύστη εντός των ορίων του προϋπάρχοντος όρμου, τη δημιουργία γλίστρας για τη διευκόλυνση στην καθέλκυση και την ανέλκυση των σκαφών, τη βελτίωση του προβλήτα και τη διευθέτηση των δρομολογίων για την πρόσβαση του χώρου από στρατιωτικά οχήματα.

Και εδώ οι εργασίες σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από προσωπικό του Μηχανικού, γεγονός που μείωσε δραματικά το κόστος των εργασιών.

Η «ταυτότητα» του 747

Όπως ανέφερε πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή: Η παρούσα δύναμη του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού είναι: 110 στελέχη (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί) και 20 κληρωτοί οπλίτες.

Στους σχεδιασμούς προβλέπεται η ενίσχυσή του. Σε πλήρη σύνθεση η δύναμη του Τάγματος ανέρχεται στα 600 άτομα.

Η αποστολή του Τάγματος στην ειρήνη είναι:

•Η υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με παράλληλες δυνατότητες διάσωσης και αποκατάστασης ζημιών.

•Η δυνατότητα κατασκευής έργων.

•Η συντήρηση, διατήρηση ανοιχτών οδικών αξόνων.

•Οι εργασίες πρόληψης φυσικών καταστροφών όπως αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά έργα.

Το 747 ΕΤΜΧ (Ειδικό Τάγμα Μηχανικού) λόγω των δυνατοτήτων του στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μεταστάθμευσε πρόσφατα από τον Τύρναβο του νομού Λάρισας στον Ν. Κορινθίας με στόχο να βρίσκεται κοντά σε κεντρικό κόμβο συγκοινωνιών για να εξασφαλίζεται η άμεση και γρήγορη μεταφορά του, καθώς και κοντά στις ευαίσθητες περιοχές της Πελοποννήσου και των Ν. Αττικής και Ευβοίας, οι οποίες στατιστικά πλήττονται συχνότερα από φυσικές καταστροφές.

Την Κεντρική Ελλάδα καλύπτει το 730 Τάγμα Μηχανικού το οποίο, αφού αναδιοργανωθεί, θα έχει έδρα τη Λάρισα, ενώ τη Βόρεια Ελλάδα θα καλύπτει, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το 723 Τάγμα Μηχανικού που ήδη συγκροτείται.

Πρόταση για κοινούς αγώνες

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας η πρόταση που έγινε μέσα στην εβδομάδα από την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) να διευρύνουν τη συνεργασία τους και να προσκαλούν στις κινητοποιήσεις τους και τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όπως πληροφορηθήκαμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της ΑΝΕΑΕΔ, «σε πρόσφατη συνεδρίαση των προεδρείων των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός ένστολων δυναμικών κινητοποιήσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας “για τα ισοπεδωτικά μνημονιακά μέτρα, που οδηγούν τις υπηρεσίες στο κλείσιμο και τους ένστολους στην φτώχεια και την απαξίωση”.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), εκφράζοντας πιθανόν την άποψη και άλλων φορέων Αποστράτων των Ε.Δ., προτείνει, η εκδήλωση αυτή να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και αποστράτων στελεχών των Ε.Δ., απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς τους φορείς αποστράτων των Ε.Δ.

Η κινητοποίηση αυτή θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως κινητοποίηση των “φερόντων εθνόσημο” στελεχών, δηλαδή των στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α.».

paraskevi13.com

One thought on “747 ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ 747 ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s