"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Δημεύουν το σπίτι του Άκη – Οι διάλογοι με τον εισαγγελέα .7+1 χρόνια κάθειρξη


AKISBIKI

Ανακοινώθηκε η απόφαση-καταπέλτης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Η ποινή  που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό είναι 8 χρόνια φυλάκιση, 520.000 ευρώ, δήμευση του σπιτιού στην Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη και 4 χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε τους διαλόγους ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον εισαγγελέα:

Εισαγγελέας: Για δικονομικούς λόγους, όχι το χέρι στη τσέπη. Μήπως μπορεί ο κατηγορούμενος να βγάλει το χέρι απο τη τσέπη;

Τσοχατζόπουλος: Λυπάμαι, αυτό είναι έλλειψη σεβασμού. Με ενοχλεί αυτή η παρέμβασή σας. Δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός τόνισε για το πόθεν έσχες: Οφείλεται σε  άγνοια το ότι συνέχισαν και μετά το 2003 που άλλαξε ο νόμος και  προέβλεπε ότι έπρεπε να τα δηλώνουμε εώς 30 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Προεδρεύων: Δεν εισασταν τόσα χρόνια βουλευτής; Δεν σας αφορούσε ο νόμος;

Τσοχατζόπουλος: Κι επειδή; Έχουμε συνεργάτες, λογιστές.

Προεδρεύων: Εσείς δηλώνετε.

Τσοχατζόπουλος: Ναι αλλά αυτή ήταν η πρακτική. Αυτή είναι η αλήθεια.

Προεδρεύων: Σας κάλεσαν από τη Βουλή και αρνηθήκατε.

Τσοχατζόπουλος: Δεν είναι έτσι. Πήγα κατόπιν καλέσματος και τους είπα ότι εφαρμόζω αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει λόγος που το 2010 έγινα θέμα. Τόσο ο Βαλυράκης  όσο και ο Αργύρης συζητούσαν, λόγω εξεταστική,ς την κίνηση των  λογαριασμών. Στη συνέχεια ζητούσαν λογαριασμούς παλαιότερων ετών και  μάλιστα έφτασαν να μου ζητήσουν απο το 1981. Ήταν πολύ δύσκολη  διαδικασία… Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο. Όλη η διαδικασία ήταν η πίστη  μου ότι 30 χρόνια έκανα το ίδιο. Δεν είχα τίποτα να κρύψω. Αυτοί οι  κύριοι ήθελαν να με εμπλέξουν με τη δικαιοσύνη. Γιατί δεν τους έβγαιναν  οι άλλες υποθέσεις που είχαν στα χέρια τους. Η πρακτική έλεγε ότι έπρεπε να καλέσουν τους συνεργάτες μου ή εμένα. Δεν το έκαναν.

Τον  Ιούνιο του 2010 τους τα πήγα όλα. Δεν αγόρασαν τριώροφο, αλλά διαμέρισμα σε τριώροφο. Έγινε μια καμπάνια επίθεσης εναντίον μου. Στήθηκε ένα  στόρυ που συνεχίζεται εώς σήμερα. Ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος στην  υπόθεση της Siemens ενώ δεν είχα καμία σχέση. Η επιτροπή δεν είχε βρει  τίποτα. Μπήκα τελευταίος στο πόρισμα. Μπήκα με εντολή του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε  γραμμή, εντολή άνωθεν. Αυτή η εντολή δόθηκε και στη Βουλή και στη  Δικαιοσύνη και στους δημοσιογράφους. Δεν υπάρχει κακουργηματική συνέπεια αν δεν δηλώσεις εγκαίρως.

Βεβαίως πρέπει να υπάρχει το πόθεν  έσχες. Το έχουμε ανάγκη όλοι. Για διαφάνεια. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε  για χρόνια διαφάνεια. Ζούσαμε πάνω σ´ ένα ψεύδος. Ο,τι ήθελε έλεγε ο  καθένας. Η δήλωση καθε βουλευτή, καθε υπουργού είναι επιβεβλημένη.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα που σας παρουσίασαν δείχνει ότι δεν υπήρχε δόλος. Το θέμα χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους. Το ακίνητο  το αγόρασα μαζί με τη γυναίκα μου. Είναι οικογενειακό. Είναι το σπίτι  μας. Είναι στο όνομά της γιατί υπέγραψε για το δάνειο. Εμένα δεν μου  έδιναν λόγω ηλικίας.

Προεδρεύων: Έχει εισοδήματα εκείνη να πληρώνει τις δόσεις;

Τσοχατζόπουλος: Όχι, υπέγραψε γιατί ήταν νεότερη. Δεν μου έδιναν δάνειο 25ετίας λόγω ηλικίας.

Εισαγγελέας: Από που το αγοράσετε;

Τσοχατζόπουλος: Απο την αμερικανική εταιρία Nobilis.

Προεδρεύων: Που αγόρασε απο ποιον;

Τσοχατζόπουλος: Που να ξέρω; Απο την Torcaso.

Εισαγγελέας: Η διατύπωση του νομού είναι σαφέστατη. Δεν σας απασχόλησε να κοιτάξετε το νόμο όταν αγοράσετε το ακίνητο;

Τσοχατζόπουλος: Κάναμε μεγάλη συζήτηση με τη γυναίκα μου για να το αγοράσουμε. Υποθήκη, δάνειο, μια σειρά απο ενέργειες. Αυτά ήταν τα βασικά. Δεν σκέφτηκα το  νομό. Εγώ ήμουν χρόνια υπουργός. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τα  προσωπικά μου θέματα. Ο νόμος είναι σωστός. Αλλά άμα δεν τον ξέρεις;

Εισαγγελέας: Το 2003 ήσασταν βουλευτής. Συμμετείχατε στη διαμόρφωση των διατάξεων.

Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως, έχω υπογράψει κιόλας. Γιατί η βουλή παρέπεμψε την υπόθεση στη  Δικαιοσύνη; Τους τα έδωσα όλα. Ηθελαν να συνδέσουν την υπόθεσή μου με τη δικαιοσύνη αν και είχαν τα στοιχεία απο τον Ιούνιο του 2010.

Εισαγγελέας: Γιατί είχατε ανακρίβειες στις καταθέσεις σας;

Τσοχατζόπουλος: Δεν είχα καμία πρόθεση να αποκρύψω ο,τιδήποτε. Αυτό είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου επί 28 χρόνια. Να το κάνει μάλιστα το  τελευταίο έτος που ήταν υπόχρεο να καταθέσει πόθεν έσχες; Δεν είχα καμία πρόθεση να καλύψω τίποτα. Υπήρχε μια αμέλεια. Ομολογώ ότι δεν ήξερα το  νόμο του 2003. Για ακίνητο που αγοράστηκε το 2010 να το δήλωναν το 2009; Μάντισσα ήμουν; Και η λογίστριά μου, Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, πίστευε το ίδιο. Όταν το μάθαμε τα δώσαμε. Με ένα μήνα καθυστέρηση. Όσον αφορά  στις καταθέσεις, στο πόθεν έσχες έχουμε μια πρόβλεψη στο περίπου για τις καταθέσεις.

Η πρόταση εισαγγελέα

«Ο  ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι η πλάνη» είπε ο εισαγγελέας και  πρόσθεσε: «Πίστευε ότι δεν είχε υποχρέωση. Αυτός ο ισχυρισμός  καταρρίπτεται από σειρά γεγονότων. Η διατύπωση του νόμου είναι  σαφέστατη. Άλλωστε το επόμενο έτος δεν υποχρεούνταν να κάνει δήλωση  πόθεν έσχες. Το ακίνητο της Κομνα Τρακα δηλώθηκε όταν αποκτήθηκε. Το 2004. Πολλά δε απο τα χρηματικά ποσά δεν δηλώνονταν. Οι αξιόποινες  πράξεις έχουν τελεστεί απο τον κατηγορούμενο. Οι ενδείξεις έγιναν  αποδείξεις. Να κηρυχθεί ένοχος  πηγη

One thought on “Δημεύουν το σπίτι του Άκη – Οι διάλογοι με τον εισαγγελέα .7+1 χρόνια κάθειρξη

 1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥΣ………………….

  Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΠΗ ΛΥΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΕΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ……………………………………..
  [ΕΤΣΙ ΕΕΕ?
  ΛΟΙΠΟΝ…………….ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ………….
  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΙΓΕ…………..]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s