"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΤΡΟΙΚΑ

Χωρίς οριστική συμφωνία φεύγει η τρόικα .Εξασφαλισμένη η προσεχής δόση κατά την άποψη του υπουργού Οικονομικών.


troikanea

Αποχωρούν την Πέμπτη οι επικεφαλής της τρόικας χωρίς να έχει επέλθει οριστική συμφωνία, αλλά έχοντας καταγραφεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα.

 Ο υπουργός δήλωσε πως στόχος είναι να κλείσουν όλα τα θέματα και σημείωσε πως υπάρχει «σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν όταν θα επιστρέψουν οι απεσταλμένοι της τρόικας», προσδιορίζοντας την επιστροφή τους στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Μετά τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Στουρνάρας επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και παρέμειναν με τον πρωθυπουργό, μετά την αποχώρηση των ελεγκτών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο αγκάθι αυτή τη στιγμή είναι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Οπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, η προαπαιτούμενη δράση του Μαρτίου που αφορά στον προγραμματισμό των υποχρεωτικών αποχωρήσεων έως το τέλος του 2014 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ σημείωσαν ότι και όλα τα άλλα ζητήματα είναι ανοικτά.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα θα προχωρήσει σε ανακοίνωση την Πέμπτη στην οποία θα αναφέρει ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s