"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τουρκοπαζάρια με φόντο τον έλεγχο της ελληνικής Θράκης…


HALKIDYOΤι λένε οι τουρκόφρονες εδώ στη Θράκη για τη μη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και για τα ανταλλάγματα που προσδοκούν…

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση το πακέτο των (δήθεν) δημοκρατικών παραχωρήσεων, στο οποίο δεν περιελήφθη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, προς απογοήτευση βεβαίως του Φαναρίου. Το θέμα όμως απασχόλησε και τους εν Θράκη τουρκόφρονες, όπως φαίνεται από το κείμενο της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (1/10/2013) που αναδημοσιεύουμε πιο κάτω (σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), με τον τίτλο «Γιατί δεν περιλήφθηκε η Θεολογική σχολή στο πακέτο;», όπου τεκμαίρεται ότι προφανώς αυτό έγινε, επειδή δεν δόθηκαν τα ανταλλάγματα που ζητούσε η Τουρκία για τη Θράκη. Αναλυτικότερα:

«Ανακοινώθηκε χτες στην Τουρκία το επί μέρες αναμενόμενο πακέτο δημοκρατικού ανοίγματος. Κάποιοι κύκλοι σε Ελλάδα και Τουρκία ανέμεναν πως μέσα σε αυτό το πακέτο εκδημοκρατισμού θα χωρούσε και το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Αλλά το αναμενόμενο δεν έγινε και ο πρωθυπουργός της Τ.C. κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέφερε καν την λέξη θεολογική σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκομίσαμε από κάποιους κύκλους η απουσία του ανοίγματος της θεολογικής σχολής της Χάλκης από το πακέτο, πηγάζει από την ευαισθησία για την Δυτική Θράκη.

Ο λόγος για τον οποίο πατήθηκε φρένο στη ρύθμιση για τη θεολογική σχολή, είναι ότι παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την ελληνική πλευρά στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Σαμαρά, εντέλει δεν έγινε κανένα βήμα σχετικά με τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αλλά με την απόδοση του Αρχάγγελου Γαβριήλ και των εκτάσεων τους στους Ασσύριους, δόθηκε το μήνυμα στη Δύση πως αν η Ελλάδα κάνει βήμα στη Δυτική Θράκη, τότε θα μπορούσε να ανοίξει και η θεολογική σχολή.

Τώρα η μπάλα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού Σαμαρά. Εάν ο Σαμαράς κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την πραγματική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, τότε μπορεί να γίνει λόγος για να ανοίξει πάλι η θεολογική σχολή.

Αλλά στην Δυτική Θράκη τίποτε δεν προχωρά προς την θετική κατεύθυνση για τη μειονότητα. Μόλις χτες μόνο η εφημερίδα Μπιρλίκ περιέγραψε τις νέες αρνητικές για την τουρκική μειονότητα εξελίξεις σε σχέση με τον ¨νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨. Αυτές φάνηκαν ξεκάθαρα στο άρθρο με τίτλο ¨Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για αυτούς που θα αναλάβουν καθήκοντα στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨.

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Στα τουρκικά μας της Δυτικής Θράκης έχουμε μια παροιμία: ¨Με αυτό τον τρόπο ο γάμος δεν βγαίνε騻.

Και βέβαια «μη σώσει και βγει», οφείλουμε για μια ακόμη φορά να απαντήσουμε εμείς προς όλους εκείνους (μουσουλμάνους τε και χριστιανούς) που ονειρεύονται ελαφρά τη καρδία ανταλλαγές…δώρων, τα οποία τόσο χαώδεις διαφορές έχουν μεταξύ τους ως προς την αξία και το διακύβευμα. Το έχουμε γράψει πολλές φορές ακόμη και αλλού, αλλά και εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» (βλ. ενδεικτικά το προ 7 μηνών δημοσίευμά μας Να σταματήσει επιτέλους η γελοιότητα με τη Χάλκη!) ότι, αν είναι να παραχωρήσουμε στην Τουρκία μείζονα κυριαρχικά δικαιώματα (όπως π.χ. η εκλογή μουφτήδων), που ουσιαστικά θα εμπεδώνουν στην πράξη τη συγκυβέρνηση στη Θράκη, με αντάλλαγμα απλώς μερικά…ντουβάρια, εμείς ευχόμαστε όχι να μην ξανανοίξει στον αιώνα τον άπαντα η σχολή, αλλά να πάνε οι Τούρκοι και να την γκρεμίσουν εκ θεμελίων σήμερα κιόλας! Κι ας βγει ο θλιβερός νεοεποχίτης ρασοφόρος που παριστάνει τον οικουμενικό πατριάρχη να εκφράζει όση απογοήτευση θέλει! Επιτέλους, όλα έχουν κι ένα όριο…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s