"Greek National Pride" blog / Ελληνικοί Εξοπλισμοί

Ανταλλακτικά άνω των 20 εκατ. δολαρίων για τα ελικόπτερα NH-90 σε έναν επωφελή συμβιβασμό


Σημαντική ανάσα που θα οδηγήσει σε αύξηση της διαθεσιμότητας του στόλου με των ελικοπτέρων τύπου NH-90 παίρνει η Αεροπορία Στρατού, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τροποποίηση της σύμβασης που αφορά στα αντισταθμιστικά ωφελήματα της προμήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία υπογράφτηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), με την κατασκευάστρια NHIndustries, μια κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες Airbus Helicopters (62.5%), την ιταλική Leonardo (32%) και την ολλανδική Fokker (5.5%) Σημαντικότερο ίσως όλων είναι το ότι η διένεξη που είχε ανακύψει ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την κατασκευάστρια εταιρία, επιλύεται με αμοιβαία συμφέροντα τρόπο.

Υπενθυμίζεται, ότι επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, τα ελικόπτερα NH-90 είχαν τεθεί στο “σκοπευτικό”, με τον πρώην υπουργό να μην έχει κρύψει την επιθυμία του να τα ξεφορτωθεί, λες και αποτελούσαν προσωπική του περιουσία και όχι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιλογή ενός Γενικού Επιτελείου.

Ανάμεσα στις διάφορες αποσπασματικές σκέψεις που είχαν διατυπωθεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ήταν και η πώλησή τους στο Εμιράτο Κατάρ, προσδοκώντας σε αντάλλαγμα να πάρει η χώρα μετά από διαπραγμάτευση μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5.

Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι σκέψεις και οι “σχεδιασμοί” επί χάρτου, συχνά έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Το Κατάρ προμηθεύτηκε ελικόπτερα του τύπου, προτίμησε όμως να συμβληθεί απευθείας με την κατασκευάστρια εταιρία. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης DIDMEX 2018, το Κατάρ ολοκλήρωσε συμφωνία για την προμήθεια 16 ελικοπτέρων NH90 TTH και 12 ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας τύπου NH90 NFH.

Δεν αντιτάχθηκαν βέβαια όλοι στις προθέσεις του πρώην υπουργού, με πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) να κάνουν λόγο για “ανθρωποθυσίες” (αποστρατείες ανωτάτων στελεχών, όταν τόλμησαν να διατυπώσουν ευθαρσώς τις ενστάσεις τους.

Επειδή ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς είχε εκφράσει την άποψη πως το 12ο ελικόπτερο θα έπρεπε να αφιχθεί στην Ελλάδα, έστω χωρίς την υπογραφή του σχετικού πιστοποιητικού οριστικής παραλαβής, ο Π. Καμμένος προχώρησε στην αποστρατεία του.

Άλλη μια σκέψη – επιθυμία που είχε διατυπώσει “φωναχτά” ο πρώην υπουργός, ήταν η κατασκευή με συμπαραγωγή στην Ελλάδα, ελικοπτέρων αμερικανικής κατασκευής τύπου Black Hawk. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που ισχύει το ανωτέρω σχόλιο περί της σχέσης ανάμεσα στις επιθυμίες και την πραγματικότητα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι τον προηγούμενο Φεβρουάριο, παρέμβαση στο θέμα είχε κάνει διά του Facebook, ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, καλώντας για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να πετάξουν τα υπερπολύτιμα ελικόπτερα.

Η σύμβαση υπογράφτηκε το 2003, αλλά 15 και πλέον χρόνια μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί, τόνιζε ο τέως Α/ΓΕΕΘΑ… Είχε κατηγορήσει ευθέως τον Πάνο Καμμένο, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Ας πιάσουμε όμως το θέμα από την εποχή της εμπλοκής του, επί υπουργίας Πάνου Καμμένου στις αρχές του 2015. Μετά από τέσσερις τροποποιήσεις της αρχικής σύμβασης 034Α/03 για την απόκτηση συνολικά 20 ελικοπτέρων, εκ των οποίων 4 της έκδοσης Ειδικών Επιχειρήσεων, το πρόγραμμα οδηγήθηκε σε εμπλοκή στις 19 Φεβρουαρίου 2015 μετά την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού να διακόψει την εκτέλεση της σύμβασης, αρνούμενος την παραλαβή του 12ου ελικοπτέρου.

Τα κονδύλια για την υπογραφή της σύμβασης Eν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) των Ε/Π και την πληρωμή της τελευταίας δόσης για την ολοκλήρωση του προγράμματος, κατά πληροφορίες είχαν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για το 2015 αλλά ουδέποτε εκταμιεύθηκαν.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ NH-90 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η περίεργη αντίληψη περί διαπραγμάτευσης της προηγούμενης κυβέρνησης έκανε το θαύμα της και σε αυτό το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να κινδυνεύει να επιβαρυνθεί με το κόστος αποθήκευσης των ετοιμοπαράδοτων ελικοπτέρων που παρέμεναν στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας!

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για το πρόγραμμα των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 της Αεροπορίας Στρατού στις αρχές του 2017. Σύμφωνα με απόφαση που είχε αναρτηθεί στη “Διαύγεια” στις 31 Ιανουαρίου και έφερε την υπογραφή του Πάνου Καμμένου, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) εξουσιοδοτήθηκε για την υπογραφή της Τροποποίησης υπ’ αριθμ. 5 της Σύμβασης, με την οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος για την παραλαβή των ετοιμοπαράδοτων ελικοπτέρων NH-90 στον ΕΣ.

Ωστόσο, επί δυο χρόνια που διήρκεσε το “μπλόκο” στην παραλαβή των ελικοπτέρων ο Πάνος Καμμένος,είχε ανατραπεί ο προγραμματισμός της Αεροπορίας Στρατού και δεν φαίνεται να ανησυχούσε το κενό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων…

Η εξέλιξη με τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας τροποποίησης της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, σημαίνει και την επικράτηση της λογικής απέναντι σε φωνές διαφόρων προσώπων που ελάχιστη σχέση με τον χώρο και παριστάνοντας τους “μουτζαχεντίν”, τάσσονται υπέρ της σύγκρουσης με τους διεθνείς προμηθευτές της χώρας μέσω της επιβολής ρητρών και της εν γένει κατά μέτωπο επίθεσης…

Τα στρατιωτικά επιτελεία όμως, δεν ενδιαφέρονται για το πόσο “αντιστασιακός” θα εμφανιστεί οποιοσδήποτε πολιτικάντης που παρεπιδημεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιδιώκοντας εκλογικό όφελος, ή απλά να αναγνωριστεί ως “μαχητικός” (σ.σ. άρα “αξιοποιήσιμος) από την πολιτική ηγεσία του κόμματος από το οποίο προέρχεται.

Η αγωνία τους είναι για το πως θα καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, έχοντας στη διάθεσή τους επιχειρησιακά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέσα που διαθέτουν. Η εμπειρία έχει αποδείξει, ότι μπορεί να κερδίσεις μία νίκη εισπράττοντας μερικά εκατομμύρια, όταν όμως θα χρειαστείς τη συνεργασία της εταιρίας για την υποστήριξη των μέσων που διαθέτεις, οι καθυστερήσεις που θα αντιμετωπιστούν θα είναι… ασυνήθιστες, ενώ και οι χρεώσεις θα αποδειχθούν εντυπωσιακά… ανελαστικές.

Οι εταιρίες αποφεύγουν το να τρέχουν στα δικαστήρια με τις χώρες-πελάτες, ακόμα κι αν είναι βέβαιη η επικράτησή τους. Κι αυτό διότι δεν κάνει καλό στην δημόσια εικόνα τους. Κατά συνέπεια, συχνά προτιμούν των εξωδικαστικό διακανονισμό και για να τον πετύχουν είναι να δώσουν σημαντικά ανταλλάγματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό που θα λάμβανε ως αποζημίωση μια χώρα.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση των NH-90 που η Ελλάδα συμφώνησε να παραλάβει ανταλλακτικά αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι και οι δυο πλευρές κερδισμένες! Η Ελλάδα διότι εξασφαλίζει ανταλλακτικά αξίας μεγαλύτερης από κάποια αποζημίωση που θα ελάμβανε αν κέρδιζε μια δικαστική διένεξη με την εταιρία, η οποία από το ποσό αυτό στην πραγματικότητα αυτή επιβαρύνεται μόνο το κόστος κατασκευής!

Στα 20 εκατ. δολάρια της ελληνικής πλευράς, ορθώς υπολογίζεται και το κέρδος του κατασκευαστή στην τελική τιμή του προϊόντος! Με αυτή τη λογική, η χθεσινή εξέλιξη είναι η χωστή και η ελληνική πλευρά (ΓΔΑΕΕ και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ) καλό θα κάνει να έχει κατά νου τις ανωτέρω παρατηρήσεις και να μην υποκύπτει εύκολα στον πειρασμό του πολιτικού οφέλους που θα συνεπαγόταν η επίδειξη “αντιστασιακών αντανακλαστικών” με μικροπολιτικό κίνητρο… πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s