"Greek National Pride" blog

Πολλαπλασιαστής ισχύος! Οι δέκα συμβάσεις εξοπλισμών που τρέχουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Ορθότατα εμβαθύνουμε τον εξοπλισμό μας με μέσα διεξαγωγής νυχτερινών επιχειρήσεων, αφού στις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις δεν περιορίζεται η διεξαγωγή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τουναντίο επεκτείνεται στη νύχτα, σε μια προσπάθεια επίτευξης αιφνιδιασμού και ουσιαστικών αποτελεσμάτων έναντι του εχθρού

Το ΥΠΑΜ έδωσε στοιχεία για 10 συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ως ακολούθως

-Σύμβαση Προμήθειας φυσίγγων ARTEMIS Α-30 και EMERLEC.

-Σύμβαση  ΟΡΤΙΟN Προμήθεια  Πολυβόλων ΜIΝΙΜI 5,56χιλ.Διοπτρών  Νυκτερινής Σκοπεύσεις  και Φυσιγγίων 5,56 χιλ. σε Ταινίες 4ΚΒ-1ΤΡΧ

-Σύμβαση  Προμήθειας Βομβίδων 40mm Υψηλής Ταχύτητας 

-Σύμβαση Προμήθειας  ΟΝΥΠΑΣ Ενισχύσεως Ειδώλου 3ης Γενεάς για τα αντιαρματικά (Α-Τ) CARL GUSTAF.

-Βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση της Σύμβασης για την προμήθεια  ΟΝΥΠΑΣ θερμικής απεικόνισης, ενισχύσεως ειδώλου.

-Εκκρεμεί η υλοποίηση, με καθυστέρηση ετών ήδη, της Σύμβασης του ΓΕΣ που αφορά στην καταστροφή ναρκών κατά προσωπικού. 

-Εκκρεμεί η υλοποίηση, με καθυστέρηση ετών ήδη, της Σύμβασης  του ΓΕΣ, που αφορά σε φορητό οπλισμό, ενώ αναμένεται τροποποίηση της σύμβασης.

Επίσης, υφίστανται σε εξέλιξη και σε διάφορες φάσεις έξι (6) εξοπλιστικά προγράμματα

Τα προγράμματα αυτά, καλύπτουν επιχειρησιακές ανάγκες των ΕνόπλωνΔυνάμεων και ως εκ τούτου η υλοποίησή τους αποτελεί προτεραιότητα του ΥΠΕΘΑ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη δυνατότητα χρηματοδότησης, αναφέρει το ΥΠΑΜ.

Τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών και παραλαβών, θα διαμορφωθούν οριστικά, κατά τη φάση της συμβασιοποίησης και κατόπιν διαβουλεύσεων με τον ανάδοχο.

Ήδη και σε σχέση με την εκπεφρασμένη θέση της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών, για την αύξηση των αμυντικών προϋπολογισμών τους, με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, ο ΥΠΑΜ μας έθεσε στον πρέσβη της Γερμανίας το θέμα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, καθώς και μίας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι τρέχουν πολλά προγράμματα στο ΥΠΑΜ με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Μονάδων μας.

Ορθότατα εμβαθύνουμε τον εξοπλισμό μας με μέσα διεξαγωγής νυχτερινών επιχειρήσεων, αφού στις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις δεν περιορίζεται η διεξαγωγή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τουναντίον επεκτείνεται στη νύχτα, σε μια προσπάθεια επίτευξης αιφνιδιασμού και ουσιαστικών αποτελεσμάτων έναντι του εχθρού.

Η ενίσχυση με προμήθεια πυρομαχικών για βομβιδοβόλα και για πυροβόλα των ΕΕ/Π είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη κεραιών και αποφασιστικών χτυπημάτων κατά του επιτιθέμενου.

Γνωρίζουμε ότι σε ένα πεδίο μάχης στο οποίο  ο αμυνόμενος έχει  δυνατότητα εκτόξευσης όγκου πυρών, ο αμυνόμενος είναι αυτός που ευνοείται και όχι ο επιτιθέμενος, αφού το πυρ κυριαρχεί του ελιγμού.

Εισηγήσεις

Ξέρουμε  ότι η Τουρκία σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης με την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει εκτός από αποβατική ενέργεια σε νησί-νησιά μας και πληθώρα αεροκίνητων επιχειρήσεων τις οποίες θα επιχειρήσει να συνδυάσει άμεσα ή ανεξάρτητα με την αποβατική της ενέργεια  με τα πολλά ελικόπτερα που διαθέτει.

Ο τουρκικός στρατός και ειδικότερα οι καταδρομείς του στρατού, της στρατοχωροφυλακής και οι ειδικές δυνάμεις του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ (Bordobereli) πραγματοποιούν συνεχώς αεροκίνητες ασκήσεις αλλά και επιχειρήσεις σε Β. Ιράκ πρωτίστως  κατά των Κούρδων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας δείχνει την αξία των φορητών αντιαεροπορικών και αντιοαρματικών στο πεδίο της μάχης.

Για τον λόγο αυτό προτείνεται όπως τα νησιά-μικρονησίδες μας να ενισχυθούν άμεσα με επιπλέον αντιαρματικά και φορητά αντιαεροπορικά  όπλα.

Η ενίσχυση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πρώτο χρόνο από μεταφορά αντίστοιχων οπλικών συστημάτων από Μονάδες της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι να προβούμε σε αγορά νέων.

Επίσης, επειδή μαζική χρήση από εμάς, σε τόπο και χρόνο αντιαρματικών  και  φορητών αντιαεροπορικών όπλων μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό συντελεστή ανάσχεσης τυχόν δυσμενούς εξέλιξης των επιχειρήσεων , προτείνεται η σύσταση από τώρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, 3 ΛΑΤ-ΦΑ (Λόχος Αντιαρματικών-φορητών αντιαεροπορικών) ειδικής Σύνθεσης, όπου ο καθένας να διαθέτει από πλευράς αντιαρματικών 10 MILAN-6 TOW-4 KORNET και από πλευράς φορητών αντιαεροπορικών 20 STINGER.

Επισημαίνουμε ότι τα εν λόγω οπλικά συστήματα μαζί με τα πυρομαχικά τους μπορούν εύκολα να μεταφερθούν οπουδήποτε παραστεί ανάγκη με χρήση μεταγωγικών αεροσκαφών , είτε και ελικοπτέρων, ακόμη και χωρίς τα οχήματά τους αν χρειαστεί (άλλωστε οχήματα θα βρεθούν όπου μετακινηθούν, ακόμη και αγροτικά οχήματα), αλλάζοντας καθοριστικά την εξέλιξη των επιχειρήσεων υπέρ μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s