
Υπερισχύουμε κατά κράτος των Τούρκων εφόσον υλοποιηθούν οι συμφωνίες Γερμανία και αναβαθμίσουμε τα Leoprad μαζί με την αγορά ΤΟΜΑ LYNX
ΗΕλλάδα μετά την ποιοτική υπεροχή στον αέρα, με τις συμφωνίες για τα Rafale, F-16 VIPER και την επικείμενη αγορά F-35, τις συμφωνίες με την Γαλλία για τις Φρεγάτες FDI για κυριαρχία στο Αιγαίο, τώρα θα υπερέχει και στον τομέα των αρμάτων μάχης de facto με την επικείμενη συμφωνία με την Γερμανία αξίας 4,5 δις.
2. Η πολυδιαφημισμένη μονάδα παραγωγής αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων στο Karasu ματαιώνεται. To Altay αγνοείται. Η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με τους κορυφαίους κατασκευαστές αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων παγκοσμίως για βιομηχανική μονάδα παραγωγής.
Τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο κατασκευής αρμάτων μάχης Altay, τα θεμέλια του οποίου τέθηκαν πριν από 15 χρόνια με το όνομα National Tank Production Project (MITUP) για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού στρατού, σέρνεται σαν το φίδι εδώ και χρόνια, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι «Ώσπου να τα βγάλουμε από το εργοστάσιο θα μοιάζουν με αντίκες”.
«Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι και λόγοι για αυτήν την κατάσταση. Σήμερα όμως, με τη δήλωση που έκαναν οι υπεύθυνοι της BMC, το φως στην άκρη του τούνελ είναι πλέον ορατό( περί επικείμενης συμφωνίας με Νότια Κορέα για Τέταρτη φορά από τον Μάρτιο του 2022).
Γιατί, όπως μπορούμε να δούμε από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα άρματα μάχης που υποτίθεται ότι εξοπλίζονταν με πολλές νέες τεχνολογίες, θα μοιάζουν με αντίκες όταν παραδοθούν στον στρατό μας.
Σχεδιάζαμε, εκτός από την προγραμματισμένη παραγωγή 1000 αρμάτων μάχης σε διαμορφώσεις Τ1 και Τ2, να αναπτύξουμε και μία με μη επανδρωμένο πυργίσκος σε έκδοση T3 για το τανκ Altay.
Φυσικά, ακόμη αναμένουμε χειροπιαστές πληροφορίες για τον κινητήρα.
Τα πρώτα πρωτότυπα βρίσκονταν στο στάδιο της παράδοσης το 2013, καθώς το άρμα μάχης επιστράφηκε στο εργοστάσιο, καθώς ζητήθηκαν πρόσθετες δυνατότητες από το τουρκικό γενικό επιτελείο.