"Greek National Pride" blog

Θα νιώσουν την καυτή ανάσα μας οι Τούρκοι που δηλώνουν: “Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα και αγοράζει πυραύλους από το Ισραήλ”


Τους προβληματίζει η δυνατότητα των ισραηλινών πυραύλων να κτυπούν στόχους σε απόσταση 32 χλμ στοχοποιώντας έτσι κάθε πιθανή τουρκική αποβατική ενέργεια εν την γέννηση της

ΗΕλλάδα, η οποία ξεκίνησε μετά την κρίση του Oruç Reis το 2020 εξοπλίζοντας συστηματικά τις ένοπλες δυνάμεις της,τώρα αγοράζει τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα από το Ισραήλ, προκαλώντας οργή και πανικό στην Άγκυρα, αφού με τα όπλα αυτά αυξάνεται το κόστος σε τουρκικό ανθρώπινο δυναμικό σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης, ενώ ακυρώνονται πολλά τουρκικά” αποβατικά” σχέδια.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και ο δημοσιογράφος Γ.Κιρμπάκης, αναφέρουν σε άρθρο ότι” η Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα περίπου 14 δισ. ευρώ μετά την κρίση του Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020, θα λάβει από το Ισραήλ 27 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα τύπου Spike NLOS.

Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν διαφορετικά στοιχεία για τον αριθμό των πυραυλικών συστημάτων που θα αγοραστούν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα αγοραστούν 17 πυραυλικά συστήματα, σύμφωνα με άλλες 27 πυραυλικά συστήματα.

Εάν αγοραστούν 27 πυραυλικά συστήματα από το Ισραήλ, θα κοστίσουν στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τονίστηκε ότι αυτά τα συστήματα θα τοποθετηθούν σε ελικόπτερα και κανονιοφόρους, διαθέτοντας βεληνεκές 32 χιλιομέτρων”.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη τον ελληνικό τύπο τονίζει ότι οι ισραηλινοί αντιαρματικοί πύραυλοι σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στην περιοχή του Έβρου και στα νησιά αλλάζοντας το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας» στην ισορροπία στρατιωτικής δυνάμεως με την Τουρκία.

Η ίδια εφημερίδα τονίζει και τα αντι-drone συστήματα που αγοράσαμε τα οποία χαρακτηριστικά μπορούν να τυφλώσουν τουρκικά UAV.

Η Χουριέτ τονίζει ότι “τα ισραηλινά αντι-drone συστήματα  φέρονται να είχαν αναπτυχθεί κρυφά στα νησιά του Αιγαίου, με τις ελληνικές αρχές να μην έχουν δώσει καμία εξήγηση”, καταλήγει το ίδιο μεταξύ άλλων.

Τι επιδιώκουν τελικά οι Τούρκοι με όλη αυτήν την “σκόνη” που έχουν σηκώσει

Μετά το πέρας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, η Άγκυρα θέτει ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης του Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι καθημερινά την τελευταία εβδομάδα σπάει ρεκόρ μηνών στις παραβιάσεις κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι «αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τις προτάσεις διαλόγου, να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και όλες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου».

Το τουρκικό Συμβούλιο είχε ως βασικό του αντικείμενο την απόφαση ή μη για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ωστόσο στην ατζέντα υπήρχε και το ζήτημα των ελληνικών νησιών.

Πολλοί θεωρούν ότι η Άγκυρα θέτει πολλά θέματα στο δικό της τραπέζι που ετοιμάζει για να “καθίσουμε” για να λάβει σίγουρα ελληνική ΑΟΖ και κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά φαντασιώσεις.

Εκτιμήσεις ειδικών καθώς και η πορεία της Τουρκίας ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια, δείχνουν εντελώς άλλη κατεύθυνση.

Οι Τούρκοι θέλουν να υλοποιήσουν το περιβόητο εθνικό όρκο , ενώ τα εννοούν αυτά τα τρελά και προκλητικά που αναφέρουν για τα νησιά μας.

Το πως θα πετύχαιναν τώρα ακριβώς, ένα τέτοιο σενάριο όντως Ελλάδα και Τουρκία στο ΝΑΤΟ, δεν είναι γνωστό.
Αυτό που θα ήταν “λογικό” στο μυαλό των Τούρκων θα ήταν είτε μια νέα ερμαφρόδιτη σχέση με το ΝΑΤΟ η οποία να τις δίνει την δυνατότητα να ενεργεί “ αυτοβούλως” ( κάτι εξαιρετικά αδύνατο), είτε μια γενικευμένη παγκόσμια σύγκρουση μέσω της οποίας θα επιχειρούσαν κατά του Αιγαίου, όντας απασχολημένες οι ΗΠΑ στον πόλεμο αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση νύχτα και ημέρα θα πρέπει να υπολογίσουν οι απέναντι ότι ο ελληνικός στρατός είναι πανέτοιμος και πλήρως εξοπλισμένος, για νέες σελίδες δόξα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s