Κύπρος

Αλλαγές στην Εθν.Φρουρά σχεδιάζει η Κύπρος


Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς καθώς μερίδα στελεχών αντιδρά στις αλλαγές που επιχειρεί η κυπριακή κυβέρνηση στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Στρατεύματος. Το ΥΠΑΜ προχώρησε στο κλείσιμο αριθμού Φυλακίων κατά μήκος της Γραμμής Αντιπαράταξης ενώ εξέδωσε διαταγές για τη διάλυση του 1ου και 2ου Λόχου Υλικού Πολέμου (ΛΥΠ) που βρίσκονται στον Μαθιάτη και στην Κλήρου αντίστοιχα, του 73ου Λόχου Μηχανικού που βρίσκεται στην Λεμεσό και του 10ου Λόχου Ειδικών Αποστολών (ΛΕΑ) που βρίσκεται στην Κόσιη. O Κύπριος υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας, απευθυνόμενος σε εφέδρους που παρουσιάστηκαν στις μονάδες τους για να συμμετάσχουν στην ΤΑΜΣ «Δήμητρα 2009», ανέφερε πως πρέπει επιτέλους τα κόμματα και βουλευτές να δουν σοβαρά αυτό το θέμα (σ.σ. η αναζήτηση πολιτικής συναίνεσης ίσως να είναι άγνωστη λέξη για τη διακυβέρνηση Χριστόφια). Πάραλληλα και με αφορμή των δυσάρεστων περιστατικών που συνέβησαν πρόσφατα μεταξύ στρατευσίμων της Διοίκησης Ναυτικού, ο Κύπριος υπουργός απείλησε ακόμα και με …κλείσιμο της ναυτικής βάσης στο Μαρί!
Μοναδική ευχάριστη εξέλιξη είναι οι αναφορές για οριστικοποίηση της συμφωνίας προμήθειας ρωσικών αρμάτων μάχης. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ολοκληρώθηκε η καταστροφή των φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων 9Μ32Μ Strela-2 στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού στη Λάρνακα.

1 thoughts on “Αλλαγές στην Εθν.Φρουρά σχεδιάζει η Κύπρος

  1. Τι γυρευει ο Χριστοφιαs ? Θα εινε ο κυπριακοs Σιμιτιs φαινετε στοιs διαταγεs τον ΗΠΑ ! Να μεινουν εκει που εινε τα στρατευματα , εινε ζητημα ασφαλειαs κυριε Χριστομουνια ! Θελετε να χασουμε την υπολοιπη Κυπρο ? Βρε τυχεροι που ειμαστε τωρα τελευταια !

Σχολιάστε