"Greek National Pride" blog / ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι τελικά το κόμμα «MEGA» στην Αλβανία;


Είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας, είναι αποστάτες;

Τι είναι τελικά το κόμμα «MEGA» κυβερνητικός εταίρος του Μπερίσα μαζί με κόμματα των «Τσάμηδων»;

Οι περισσότεροι από τους 35-40 υπογράφοντες την ίδρυση του νέου κόμματος προερχόντουσαν από το Γενικό Συμβούλιο του κόμματος «Ομόνοια» οι οποίοι με τον τρόπο αυτό επισημοποιούσαν τη διαφωνία τους με τις απόψεις του προέδρου Βασίλη Μπολάνο.

Ανάμεσά τους εκλεγμένοι σε τοπικά πόστα αξιωματούχοι σε επαρχίες με ελληνικό πληθυσμό (Αυλώνα, Αργυρόκαστρο), ενώ συμμετείχαν και Έλληνες μειονοτικοί επιχειρηματίες.

Επισήμως, η επιδίωξη ήταν η ίδρυση κόμματος εθνικού χαρακτήρα, κάτι που επιτρέπει η αλβανική νομοθεσία για τα πολιτικά κόμματα. Με την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης, δήλωσε ο Μπάρκας, σημειώθηκε μια σημαντική επιτυχία για όλους, να σπάσει το μονοπώλιο εκπροσώπησης της Ελληνικής Μειονότητας από το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη που θεωρεί το συγκεκριμένο κόμμα ως αποστάτες (και με κεφαλαία γράμματα όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε) και το «μακρύ χέρι» του Σάλι Μπερίσα στην προσπάθειά του να ελέγξει την ελληνική μειονότητα.

Όπως υπογραμμίζουν, στον κυβερνητικό συνασπισμό μετέχουν και πολιτικά κόμματα τα οποία προωθούν τις επιδιώξεις των «Τσάμηδων» τα οποία είτε σχετίζονται απευθείας με αυτούς, είτε υιοθετούν απολύτως τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους.

Άλλες πηγές παραπέμπουν στην «ψυχοπαθητική» πολιτική του εθνικού κέντρου, της Ελλάδας, στο παρελθόν, όπου η Νέα Δημοκρατία υποστήριζε τον Μπερίσα και το ΠΑΣΟΚ τον Φάτος Νάνο, με βάση δηλαδή τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς των κομμάτων στην Ελλάδα, επιλέγονταν και οι συμμαχίες στην Αλβανία.

Άπαντες θυμούνται τα δημοσιεύματα για τη χρηματοδότηση του κόμματος του Μπερίσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ και η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, εξακολουθεί και διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον Αλβανό πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στο εσωτερικό της μειονότητας είναι εντελώς απαράδεκτη και η στάση όλων των πλευρών να συγκρούονται για τα οφίτσια οδηγεί νομοτελειακά στο να χάσει η Ελλάδα τα χίλια δίκια που έχει στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και στην προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα στοιχειώδη δικαιώματα του Ελληνισμού που ζει στην Αλβανία. Εξίσου απαράδεκτοι είναι άπαντες στην Ελλάδα, όπου αντί να επιχειρήσουν διακομματικά να επιβάλλουν στους συμπατριώτες μας να ομονοήσουν, παίζει ο καθένας το πολιτικό του παιχνίδι.

Να δούμε τι ακριβώς θα πουν όλοι όσοι σήμερα ασχολούνται με τα μικροκομματικά τους παιχνιδάκια, στην Αλβανία ή την Ελλάδα, όταν και εάν κάποια στιγμή εμφανιστεί κάποια οργάνωση, τύπου UCK να τρομοκρατεί την Ήπειρο. Κι ένα κουίζ: Πόσες κρύπτες οπλισμού έχουν βρει οι ελληνικές αρχές ασφαλείας και πόσες έχουν ανακοινωθεί;

Και προειδοποιούμε, ότι ουδείς επιθυμεί να έρθουν στο φως της δημοσιότητας οι εκθέσεις των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών για την κατάσταση διαχρονικά, καθώς επίσης και για καθέναν από τους εμπλεκόμενους σε μικροπολιτικά παιχνίδια, τα μέσα και τις ανίερες συμμαχίες που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ΟΧΙ τα συμφέροντα του Ελληνισμού και της μειονότητας, αλλά τα στενά προσωπικά διαφόρων. Ο ψόγος δεν μπορεί παρά να συμπαρασύρει και πολιτικάντηδες των Αθηνών, οι οποίοι παρασέρνουν και κόμματα τα οποία βουτηγμένα στα πολιτικά τους αδιέξοδα νομίζουν ότι διαθέτουν πολιτική…

Παραπέμπουμε τέλος και σε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Δερόπολη» όπου η εικόνα που παρουσιάζεται για το κόμμα «MEGA» είναι πολύ διαφορετική από αυτή που οι ιδρυτές του προβάλλουν. Δεν το υιοθετούμε το δημοσίευμα, αλλά και δεν το απαξιώνουμε:

«Ανάστατος είναι ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου από την παρουσία Ηπειρώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσουμάνη χθες στους Αγίους Σαράντα, στην εκδήλωση όπου εορτάστηκαν τα πρώτα γενέθλια του MEGA. Του ανθελληνικού «μειονοτικού» κόμματος που συνεργαζόμενο με τους Τσάμηδες και τον Σαλί Μπερίσα, συμμετέχει σήμερα στην αλβανική κυβέρνηση και επιχειρεί να διασπάσει την ελληνική μειονότητα και να ξηλώσει από τις πατρογονικές εστίες τον ελληνισμό της περιοχής.

Να σημειώσουμε, ότι πέρα από τον πρεβεζιάνο βουλευτή, κανείς άλλος Ηπειρώτης πολιτικός ή αυτοδιοικητικός παράγοντας δεν έδωσε το παρόν.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ακόμη και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που συνδέεται στενά με τον υπουργό του MEGA Σπύρο Ξέρα, προτίμησε να μην παρευρεθεί.

Ας πει κάποιος στο γαλάζιο βουλευτή Πρέβεζας, ότι κρίσιμα και ευαίσθητα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για… ψηφοθηρία.»

Υ.Γ. Ασφαλώς και δεν είναι «κόμμα Τσάμηδων» το MEGA όπως εκ παραδρομής γράφτηκε από τον συντάκτη.

Η κατηγορία που απευθύνεται αφορά στη συνεργασία με κόμματα που… περιθάλπουν και προωθούν τις αναθεωρητικές επιδιώξεις των «Τσάμηδων», τις οποίες τόσο πολύ εξυπηρετεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός με τις απαράδεκτες διαιρέσεις του.

Το «defencepoint.gr» δεν πρόκειται να μπει στα μικροπολιτικά παιχνιδάκια και στις σκοπιμότητες του οποιουδήποτε όταν αντιμετωπίζει ένα εθνικό θέμα. Όταν όμως αποφασίσει να «χτυπήσει», είτε από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο είτε από το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» η αίσθηση που θα προκληθεί θα είναι τεράστια.

Προς το παρόν μένουμε να ελπίζουμε ότι άπαντες θα σκεφτούν το καλό του Ελληνισμού και της πατρίδας, βάζοντας κατά μέρος προσωπικά φέουδα και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεννοηθούν. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε. Αυτά.

defencepoint.gr

One thought on “Τι είναι τελικά το κόμμα «MEGA» στην Αλβανία;

  1. ΖΑΝΓΚΛΟ ΚΑΙ ΠΕΛΤΕ-ΣΤΗ,
    ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s