"Greek National Pride" blog / Ισλαμο-φονιάδες / ΣΥΡΙΑ

Κατάρριψη Su-24 Fencer της Συρίακής Αεροπορίας on camera


15_2

Ένα μαχητικό κρούσης Su-24M2 Fencer της Συριακής Αεροπορίας (SyAAF) καταρρίφθηκε χθες από πυρά ισλαμιστών ανταρτών στην επαρχία Daraστα νότια της χώρας!

Τα δραματικά δευτερόλεπτα πρίν από τη μοιραία συντριβή κατέγραψε κάμερα παρατηρητή με το χτυπημένο αεροσκάφος να φλέγεται κομμένο στη μέση!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο Luftwaffe A.S. website, το συριακό μαχητικό είχε απογειωθεί από τη βάση Seen (T4) και πετούσε σε αποστολή προσβολής επίγειων στόχων όταν δέχτηκε πυρά (ΑΑΑ) από δίδυμο αντιαεροπορικό πυροβόλο των 23mm!

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε και κατέπεσε φλεγόμενο με την άτακτο να έχει κοπεί κυριολεκτικά στη μέση χωρίς κάποιο ίχνος επιτυχούς εγκατάλειψης από το πλήρωμα του.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τον έναν εκ των δύο πιλότων να εκτινάσσεται με χρήση εκτινασσόμενου καθίσματος αλλά από τα διαθέσιμα πλάνα που τραβήχτηκαν την ώρα της πτώσης δεν διακρίνεται κάποιο αλεξίπτωτο.

Η Συριακή Αεροπορία είναι γνωστό ότι διέθετε περίπου 20 μαχητικά Su-24 Fencer τα οποία ήταν από τα καλύτερα που είχε στη διάθεση της η χώρα! Για αυτό το σκοπό τα προφύλαξε χωρίς να έχουν συμμετοχή σε επιχειρήσεις τα πρώτα 2 χρόνια του πολέμου!

Έχοντας όμως εξαντλήσει της δυνατότητες με τα υπόλοιπα διαθέσιμα μαχητικά-εκπαιδευτικά ελαφράς κρούσης L-39 και μαχητικά MiG-21 και MiG-23 (τα οποία υπέστησαν σημαντικές απώλειες), έριξε σταδιακά στη μάχη και τα πολύτιμα Fencer που έχουν εμπλακεί σε αρκετούς βομβαρδισμούς προσβάλλοντας θέσεις ισλαμιστών!

Η προηγούμενη απώλεια Fencer έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 όταν ένα μαχητικό του τύπου καταρρίφθηκε από συστοιχία αντιαεροπορικού συστήματος Patriot του Ισραήλ καθώς το μαχητικό πετούσε σε ισραηλινό Εναέριο Χώρο πάνω από τα υψίπεδα του Γκολάν!

πηγη

Σχολιάστε