"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΜΟΙ

Πώς γίνεται η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια


ypourgeio_OikonomikonΜε εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν από το πρωί της Τρίτης και θα συνεχιστούν το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας, όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των «θεσμών» και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει “follow up” το Σαββατοκύριακο» τονίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Προσθέτουν, ακόμη, ότι δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα για νέα προαπαιτούμενα, καθώς, δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου ούτε από τις επιστολές του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον ESM και τις έως σήμερα συζητήσεις με τους «θεσμούς».

Σημειωτέον ότι την Τετάρτη αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων «θεσμών»: Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).  πηγη

Σχολιάστε