"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Το μήνυμα που έστειλε ο Καμμένος από τη Ρόδο


«Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του έθνους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος» τόνισε σήμερα στη Ρόδο, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες σε μέρος της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων» ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Κάλαθος» της Ρόδου και την παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ο περιφερειαρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες της 95 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία Στρατού. Ο υπουργός ‘Αμυνας στην ομιλία του εξήρε το αξιόμαχο και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την συνδρομή των εθνοφυλάκων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον 92χρονο εθνοφύλακα Ζήσιμο Μπράτη τον οποίο και τίμησε για την μακρόχρονη προσφορά του. Ο υπουργός ‘Αμυνας στην ομιλία του επεσήμανε ότι η άσκηση ανέδειξε τις εντυπωσιακές δυνατότητες και την ετοιμότητα των Ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας «οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, απέδειξαν για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, που εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της. Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, συνεχίζουν νυχθημερόν να «φυλάττουν Θερμοπύλας». Παλεύουν με αποφασιστικότητα για τα εθνικά μας δίκαια και στέλνουν ηχηρό το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί συμβιβασμούς και τετελεσμένα».

Σκοπός της άσκησης «Παρμενίων» είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους καθώς και η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής ‘Αμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

πηγη

One thought on “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Το μήνυμα που έστειλε ο Καμμένος από τη Ρόδο

  1. THE POPULATION …WILL HELP AND ESPECIALLY THE NATIONAL/GUARD IS STRONG AND READY AND WITH DETERMINATION WILL PUT UP A GOOD FIGHT ON THE BATTLEFIELD DIRECTLY THEREFORE TO ACHIEVE THE PROPER RESULT TO HOLD TIGHT UNTIL HELP ARRIVES IT WON’T BE SO EASY THIS TIME AS IN CYPRUS AND THEY THE TURKS THEY REALLY KNOW IT THAT THEY WILL PAY HEAVY IN BLOOD IF THEY TRY TO PULL THE TRICK AND ATTACK AND THAT IS THE REASON WHY THEY ARE SPINNING AROUND THE ISLANDS TO FINE OUT WEAK SPOTS BUT NO MATTER WHAT THEY ARE DOING IT WILL BE A FATAL ERROR FOR THEM TO START SOMETHING IN THERE BECAUSE I’M OF THE OPINION THAT THEY WILL BE BEATEN UP TO PIECES .-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s